Dacia Duster Army – drsný rumun

dacia duster

dacia duster | foto: Dacia

V Bukurešti probíhala začátkem tohoto prosince tradiční vojenská přehlídka, na které se krom jiných vozidel představila i rumunská Dacia Duster v drsném provedení Army.

Ta je výsledkem vývoje společnosti Renault Technologie Roumanie (RTR), přičemž Dacia Duster Army bude nasazena jako opravdový vojenský speciál pro armádní využití.

Duster Army na první pohled zaujme svým matně zeleným lakem a přítomností ochranného rámu na karoserii. Co je však na této verzi nejdrsnější, je kulomet OTAN ráže 7,62 mm, který je umístěný na střeše vozidla.

K dalším úpravám Dusteru patří zaslepená zadní boční okna, odnímatelný naviják na přídi, vnější zásuvky na napětí 12V resp. 24V, přídavné světlomety, tažné zařízení a čtveřice tažných ok, za které lze Duster Army zavěsit například pod vrtulník.

Úpravy na voze jsou přítomné i na podvozku, kde jsou nově instalovány ocelové pláty, kryjící motor, převodovku, zadní diferenciál a palivovou nádrž. Prostor pro posádku je taktéž chráněn pancéřováním. 

Protože úpravy vozu si vyžádaly větší nárůst hmotnosti,  lze u Dusteru Army počítat i s úpravami podvozku, zesílenou převodovkou a výkonnějším motorem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu