Subaru WRX se opět vrátilo na scénu

Poslední generace modelu Subaru Impreza a především její sesterské varianty WRX a WRX STI se dočkaly od veřejnosti opravdu velké kritiky. Za tou stála především absence čtyřdveřového klasického provedení WRX STI a také přítomnost 2.5 litrového motoru, namísto klasického 2.0 Turbo.

Nyní ale pro všechny fanoušky značky Subaru připravila automobilka zcela novou generaci modelu WRX, která bude opět v klasickém provedení sedan. Nové Subaru WRX se představilo na autosalonu v Los Angeles a dle fotografií vypadá nové WRX velice zajímavě. 

Design se vyznačuje velkým nasávacím otvorem v kapotě, vytaženými blatníky a nárazníky nebo 17“ sportovními koly. Interiér nového WRX se dočkal sportovních sedaček, volantu nebo karbonového dekoru. 

Co se však řadí mezi podstatné informace je to, že pod kapotu se vrací přeplňovaný zážehový dvoulitrový čtyřválec s výkonem 272 koní s točivým momentem 349 Nm. S tím je pak spojena šestistupňová manuální převodovka nebo automat Sport Lineartronic CVT. Obě převodovky přenáší výkon na všechna 4 kola, u manuální je přítomen centrální diferenciál s viskózní spojkou a točivý moment se dělí v poměru 50:50, u automatické je využit planetový diferenciál s elektronicky ovládanou hydraulickou mezinápravovou spojku, která přerozděluje točivý moment v poměru 45:55.

Prodej nového Subaru WRX bude dle informací automobilky zahájen začátkem příštího roku.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu