BMW X1 - nový motor v nabídce, doplněné vydání

X1

X1 | foto: BMW Group

Už i BMW sahá k downsizingu, první jeho zástupce v pestré nabídce výrobce se objeví pod kapotou typu X1. Nahradí řadový šestiválec objemu tři litry a výkonu 258 koní.

Nová motorizace bude prodávána stále pod označením Xdrive28i. Nyní ale bude využívat služeb zcela nové pohonné jednotky, řadového čtyřválce objemu dva litry s dvojitým přeplňováním a přímým vstřikováním paliva. Sice nabídne o 13 koní nižší výkon (245 koní), ale tento deficit vyváží nižší pohotovostní hmotnost vozu. Oproti původní verzi došlo k navýšení kroutícího momentu z 310 na 350 N.m. Navíc s příchodem dvoulitru klesne kombinovaná spotřeba z 9,4 na 7,9 l/100 km, a samozřejmě poklesly i emise CO2 z 219 na 183 g/jkm.

Verzi Xdrive28i bude možné objednat s šestistupňovým manuálem nebo s osmistupňovou automatikou. Zrychlení na stovku zvládne s manuálem za 6,1 sekundy a s automatem za 6,5 sekundy.

Výměně neujde ani verze Xdrive25i, což je prozatím slabší varianta šestiválce 3,0 litru o výkonu 218 koní. Ten bude také nahrazen dvoulitrem s odpovídajícími parametry.

Nově také BMW nabídne pro typ X1 paket M Sport, ten bude obsahovat sedmnácti nebo osmnáctipalcová kola, aerodynamický paket, sportovní volant a sedadla.

zdroje:

AutoBild

Autoblog

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu