BMW 5 Series GT - oficiální snímky a info

5 GT concept

5 GT concept | foto: BMW Group

O novince ze stáje BMW jsme na našich stránkách v uplynulých dnech psali několikrát tak, jak se postupně uvolňovaly další a další neoficiální snímky tohoto křížence. Nyní tu konečně máme oficiální fotky, informace a video.

BMW je na svůj výtvor hrdé a možná má i proč. Koncept je založen na BMW 5 a spojuje v sobě prvky ze tříd 5, 7 a X6.

Oproti klasické pětce je o něco vyšší a to včetně sezení řidiče. Oproti X6 je ale stále nízké, má ale tvořit jakousi střední cestu. Zajímavý má být prostor na zadních sedadlech, který je možné zvětšit tak, aby se vyrovnal luxusní třídě sedm. Ovšem na úkor kufru.

Vzhledem k tomu, že jde o vůz pro dlouhé cesty, je i právě kufr poměrně velký, má až 570 litrů, ovšem při natažení zadních sedadel dozadu se smrskne "jen" na 430 litrů. Existuje zde i možnost sklopení zadních sedaček, potom vznikne prostor o objemu 1650 l.

Do kufru je dvojitý přístup, ostatně to vídáme již u Škody Superb, BMW má na svůj vlastní systém, podobně jako Škoda na ten svůj, patent.

Délka konceptu je rovných pět metrů, rozvor 307 cm, šířka 190 cm a výška 160 cm.

Ačkoliv jde o koncept, u BMW podobné koncepty vždy poměrně věrně zobrazují produkční realitu, proto až na pár detailů můžeme pozdravit novou třídu 5 GT.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu