BMW potvrdilo pět jezdců pro příští rok

-haj / iMotorSport.cz, 23. prosince 2018, 22:41 Google+

BMW Motorsport potvrdilo, že si pro příští rok ponechá pět z letošních šesti pilotů. Jediným letošním pilotem, kterého nebudeme za volantem BMW M4 DTM vídat i příští rok, je Augusto Farfus, který bude závodit s GT vozy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Většina jezdecké sestavy BMW pro příští sezonu DTM je známá

Většina jezdecké sestavy BMW pro příští sezonu DTM je známá | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Pro BMW bude ročník 2019 už sedmou sezonou v jejich novodobé historii v DTM. Největším esem v rukávu mnichovských bude Marco Wittmann, který s BMW již dokázal získat dva tituly mistra DTM. Dalším potvrzeným pilotem je Timo Glock, který s BMW odjede už sedmou sezonu. Další stálicí v kádru BMW je Bruno Spengler, který byl rovněž už u vstupu značky do DTM v roce 2012. Pro Kanaďana půjde už o 15. sezonu v DTM.

V DTM budou pokračovat také Philipp Eng a Joel Eriksson, pro které byla letošní sezona nováčkovskou. Předvedli ale přesvědčivé výkony, a tak s nimi BMW počítá i pro příští ročník. Eng ve své nováčkovské sezoně skončil v TOP10 hodnocení jezdců, zatímco Eriksson získal v Misanu svoje první vítězství v DTM.

img-responsive

Marco Wittmann je hlavní hvězdou v jezdeckém kádru BMW | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Jedno místo v sestavě BMW pro sezonu DTM 2019 zbývá volné. To se uvolnilo odchodem Augusta Farfuse. Kdo jej obsadí? To zatím není jasno. BMW se chtělo rozhodnout až po testu mladíků v Jerezu, který se konal minulý týden. Zatím ale jméno posledního pilota oznámeno nebylo. Speciál M4 DTM si vyzkoušeli Nicky Catsburg, Mikkel Jensen, Nick Yelloly a Sheldon van der Linde. Značka také ještě neoznámila jméno jejich zákaznického týmu, který bude příští rok nasazovat dvě M4 DTM.

Vytisknout

Diskuze: BMW potvrdilo pět jezdců pro příští rok

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Vrátí se Ekström do DTM v roce 2019?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud