Augusto Farfus odchází z DTM, kde jej uvidíme?

-haj / iMotorSport.cz, 24. listopadu 2018, 18:33 Google+

Šéf BMW Motorsport, Jens Marquardt, potvrdil, že Augusto Farfus již v příští sezoně nebude nastupovat v barvách BMW motorsport v DTM. Brazilec se namísto toho zaměří na závody GT vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Farfus, Augusto

Farfus, Augusto | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

"Rozhodnutí opustit DTM samozřejmě nebylo vůbec jednoduché. Je to zřejmě nejlepší série cestovních vozů na světě. Vždy jsem se zde v jednotlivých BMW týmech cítil velmi dobře. Hodně jsem se toho naučil a byl jsem schopen ukázat svoji rychlost. Dokonce jsem bojoval i o titul - byly to skvělé časy," okomentoval svoje rozhodnutí Augusto Farfus.

Na něj příští rok čeká volant továrního BMW M8 GTE v sérii WEC a navíc se zúčastní vybraných závodů také s BMW M6 GT3. "Nicméně každý, kdo mě zná, tak ví, jak moc mám rád závody GT vozů. Cítil jsem, že nastal ten správný čas, abych začal s novou kapitolou. Jsem moc vděčný BMW, že akceptovalo moje rozhodnutí a nabídlo mi jezdit s GT vozy značky BMW. Na rok 2019 už se opravdu těším," pokračuje jezdec.

35 letý jezdec jezdil v DTM od roku 2012, kdy se sem vrátilo také BMW. Jeho nejlepší sezona byla v roce 2013, kdy skončil na druhém místě celkově. "V roce 2011 jsme Augusta vybrali jako jednoho z prvních jezdců pro náš návrat do DTM. Stal se z něj čelní jezdec po sedm sezon DTM," chválí svého svěřence Jens Marquardt.

img-responsive

V roce 2013 bojoval Farfus o titul šampiona DTM | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Kdo by mohl zapomenout na sezonu 2013, kdy bojoval o titul po většinu času a nakonec byl druhý? Samozřejmě akceptujeme Augustovo rozhodnutí opustit DTM, nicméně on zůstává cenným členem rodiny BMW. Dohodli jsme se na společné spolupráci v GT programu. Je jedním z nejlepších GT jezdců na této planetě. Chceme pokračovat v naši úspěšné spolupráci, která započala v roce 2005," dodal Jens.

Vytisknout

Diskuze: Augusto Farfus odchází z DTM, kde jej uvidíme?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Gary Paffett nakonec svedl souboj o titul s René Rastem

Hockenheimring: Rast vítězí v závodě, Paffett si připisuje titul mistra!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud