Misano: Di Resta ovládl úvodní noční závod v italském Misanu

-haj / iMotorSport.cz, 25. srpna 2018, 22:32 Google+

Jezdec Mercedesu, Paul di Resta, ovládl úvodní noční závod v italském Misanu, který se jede pod září reflektorů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Jezdci Mercedesu pomohl fakt, že Robin Frijns musel ke konci závodu odrážet útoky jeho týmového kolegy, Edoardo Mortary. Díky tomu se Holanďan fakticky nedostal k tomu, že by na di Restu mohl seriózně zaútočit. Frijns přitom oba dva piloty na Mercedesech (di Restu i Mortaru) dojel, když byl schopen zajíždět kola o dvě vteřiny rychlejší než jeho rivalové. 

Do závodu se startovalo za mokra, na pole position stál Paul di Resta, kterému se místo na čele podařilo uhájit a v úvodní fázi závodu za ním kroužil Edoardo Mortara. Pak se ale na druhé místo dostal Gary Paffett, který předvedl raketový start. Mortara si pro suché gumy zajel o dvě kola dříve než jeho týmoví kolegové, di Resta a Paffett. Ti se ale vrátili na trať před Italem i po absolvování zastávky v boxech. 

Na čele tou dobou kroužil Daniel Juncadella (Mercedes) a dvě BMW v rukou Augusto Farfuse a Bruno Spenglera. Ti všichni do závodu rovnou odstartovali na slickách. Juncadella měl tou dobou náskok na di Restu 42 vteřin, což mu stačilo na pohodlnou zastávku v boxech a stále by si vedení udržel. 

Pak byl ale v zatáčce č. 8 moc široký Gary Paffett a při návratu na trať kolidoval s Mortarou. Tento incident si vyžádal výjezd safety caru, což zhatilo naděje všech pilotů, kteří riskovali a do závodu šli hned na suchých gumách. Restart se nejlépe povedl Farfusovi, Juncadella byl v zatáčce číslo 4 moc široký, když se pokusil dostat zpět do vedení.

Spengler se při restartu propadl dozadu a navíc se v zatáčce číslo 8 srazil s Jamie Greenem. Do incidentu se připletl také René Rast. V té době již v závodu nepokračoval také Lucas Auer, který měl nehodu s Joelem Erikssonem. Za kolizi si nováček v barvách BMW vysloužil trest průjezdu boxovou uličkou, následně vyjel znovu safety-car. 

Na těchto událostech patřičně vytěžil Philipp Eng, který startoval z chvostu, ale jako první přezouval na suché gumy. Jeho BMW jezdilo o 3 vteřiny rychlejší časy než Di Resta. Eng předjel na konci prvního safety-caru Di Restu, při druhém restartu mu Skot předjetí vrátil. Nováček v barvách BMW ale nedlouho poté Mercedes předjel a vybudoval si náskok 2,6s. Farfus, který tou dobou závod vedl, brzy zajel do boxů. 

Najednou ale BMW přišlo o svoji rychlost, když Mercedesy začaly kroužit podstatně rychlejší kola - dokonce i Audi bylo v tomto okamžiku rychlejší než BMW. Di Resta předjel Mortaru, ze závodu musel posléze odstoupit s mechanickým problémem Jucadella. Na čele tak byla dvojice Di Resta a Mortara.

Za jejich záda se propracoval Frijns, který předjel čtyři kola před cílem pomalého Enga. Audi oba Mercedesy rychle stahovalo a v posledním kole Frijns zaútočil na vnitřek zatáčky číslo 14. Zde došlo ke kolizi mezi Mercedesem a Audi, v následující zatáčce Mortara Frijnse vyvezl a získal druhé místo.

Za touto trojicí dojel do cíle na čtvrtém místě Loic Duval, pátý byl Nico Müller, šestý Pascal Wehrlein (Mercedes), sedmý Timo Glock (BMW), na osmé místo se propadl Eng, devátý byl Marco Wittmann (BMW) a nejlepší desítku zakončil Mike Rockenfeller (Audi). Hostující Alex Zanardi za volantem BMW M4 DTM byl klasifikován jako poslední na 13. místě.

VÝSLEDKY ZÁVODU: ZDE

VÝSLEDKY KVALIFIKACE. ZDE

Vytisknout

Diskuze: Misano: Di Resta ovládl úvodní noční závod v italském Misanu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Loïc Duval by si samozřejmě přál, aby byla Audi konkurenceschopnější v kvalifikacích

Duval: Na rivaly ztrácíme v kvalifikacích, závodní rychlost máme už stejnou…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud