Volkswagen T-Cross lze již objednávat, základní model se vešel pod 440 000 Kč

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 6. prosince 2018, 14:59 Google+

Volkswagen zahájil předprodej nového modelu T-Cross na českém trhu. Individuální, kompaktní a variabilní Volkswagen T-Cross stanovuje v mnoha ohledech nová měřítka ve své třídě. Cena modelu T-Cross v nadstandardně vybavené základní verzi Life na českém trhu začíná od 437 900 Kč. Zákazníci mohou nejmenší SUV značky Volkswagen již objednávat. První vozy jim prodejci předají v dubnu 2019.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

„Nový T-Cross je po modelu T-Roc dalším silným hráčem značky Volkswagen v rychle rostoucím segmentu A0-SUV,“ říká Jiří Štoček, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Nezaměnitelný T-Cross nabízí českým zákazníkům rozmanité možnosti individualizace a mimořádný prostor ve velmi variabilním interiéru, a to navzdory kompaktním rozměrům, díky nimž je naše dosud nejmenší SUV ideálním automobilem do městských ulic.“

Volkswagen T-Cross bude uveden na trh v dubnu 2019, ale prodejci Volkswagen v České republice přijímají objednávky již nyní. Zpočátku bude možné zvolit zážehový motor 1.0 TSI ve dvou výkonových variantách a dvě výbavové linie. T-Cross s výkonem 70 kW (95 k), 5stupňovou přímo řazenou převodovkou a stupněm výbavy Life lze pořídit za 437 900 Kč včetně DPH. O 15 kW (20 k) výkonnější verze s šestistupňovou převodovkou stojí 457 900 Kč, se 7stupňovou automatickou dvouspojkovou převodovkou DSG 498 900 Kč. Ještě náročnější zákazníky uspokojí výbavová linie Style s motorem 1.0 TSI o výkonu 85 kW (115 k), jejíž cena začíná na 499 900 Kč s manuálně řazenou převodovkou, resp. 540 900 Kč s převodovkou DSG.

T-Cross Life je sériově vybaven mimo jiné zadními světlomety LED, kůží obšitým multifunkčním volantem, senzorem deště, manuální klimatizací, audiosystémem Composition Colour, 16“ koly z lehké slitiny a podélnými střešními nosiči.

Sériová výbava verze Style zahrnuje navíc přední světlomety LED, adaptivní tempomat ACC, automatickou klimatizaci Climatronic, audiosystém Composition Media, AppConnect, paket Ambiente a 17“ kola z lehké slitiny.

Zákazníci přitom mají nad rámec bohaté sériové výbavy na výběr rozsáhlý sortiment prvků výbavy na přání, jimiž si mohou T-Cross individualizovat podle svých představ. Jak pro verzi Life, tak i pro Style jsou na výběr například tři stylistické barevné pakety a dva pakety R-Line. Později rozšíří nabídku černá střecha.

Praktický městský crossover vychází svou konstrukcí z modulární koncernové platformy MQB. S vnější délkou 4,11 m a výškou 1,56 m je o 54 mm delší, resp. o 112 mm vyšší než Polo. Ve spojení s relativně dlouhým rozvorem 2,56 m tak vznikl velkorysý pětimístný interiér s variabilním uspořádáním. Zadní sedadla jsou podélně posuvná v rozsahu 14 cm. Díky tomu lze měnit základní objem zavazadlového prostoru od 385 do 455 l. Sklopením zadních opěradel vznikne nad rovnou ložnou plochou prostor pro přepravu zavazadel o objemu až 1281 l.

zdroj: youtube.com

Mezi priority při vývoji modelu T-Cross patřila také bezpečnost. Rozsáhlá výbava proto zahrnuje bezpečnostní prvky, které byly dosud vyhrazeny větším vozidlům. Vynikající úroveň pasivní bezpečnosti a příkladnou ochranu cestujících doplňuje mimořádně široká nabídka asistenčních systémů, které minimalizují riziko kolize a zvyšují jízdní komfort. Mezi ně patří sériově dodávaný asistent pro detekci překážek vpředu Front Assist včetně rozpoznávání chodců a funkce nouzového brzdění City, asistent pro jízdu v jízdním pruhu Lane Assist, asistent pro rozjezd do kopce, systém preventivní ochrany cestujících, asistent pro změnu jízdního pruhu Blind Spot Detection a s ním kombinovaný asistent vyparkování. Kromě toho je k dispozici také asistent pro rozpoznání únavy řidiče, adaptivní tempomat ACC a parkovací asistent Park Assist.

Nový Volkswagen T-Cross poskytuje cestujícím vyspělou konektivitu. Optimální připojení a dostatek energie pro chytré telefony zajišťují až čtyři vstupy USB a indukční bezkabelové nabíjení, zatímco o zábavu na cestách se postará audiosystém renomované americké značky Beats s osmikanálovým zesilovačem o výkonu 300 W a samostatným subwooferem v zavazadlovém prostoru. Velká pozornost byla věnována také komfortu, jehož úroveň zvyšuje mimo jiné na přání dodávaný bezklíčkový přístupový systém „Keyless Access“ nebo asistent dálkových světlometů Light Assist.

Konfigurátor v tuto chvíli ještě není v provozu a bude spuštěn v nejbližší době. Tato skutečnost nemá vliv na možnost objednání vozu u autorizovaného prodejce Volkswagen.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen T-Cross lze již objednávat, základní model se vešel pod 440 000 Kč

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Škoda představí nový model Scala v Tel Avivu. Živý přenos můžete sledovat dnes od 18:30 i na AutoRoad.cz

Škoda odpočítává hodiny do odhalení modelu Scala. Proč si vybrala právě Tel…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud