Nové Scirocco přijíždí - cena startuje na 528 900 Kč

ar2, 30. července 2014, 17:16 Google+

Nové Scirocco přijíždí k vybraným prodejcům Volkswagen v České republice s upraveným designem přídě a zádě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
volkswagen scirocco

volkswagen scirocco | foto: Volkswagen CR

Sdílejte článek

 

Pod kapotou nového Scirocca je vyhrazeno místo nejmodernějším motorům, které jsou výkonnější a zároveň úspornější než dosud. Na českém trhu je nové Scirocco k dispozici s bohatou výbavou za atraktivní ceny od 528 900 Kč.

Příznivci sportovních vozů se konečně dočkali a u vybraných prodejců Volkswagen v České republice si mohou na vlastní kůži vyzkoušet nejnovější podobu legendárního sportovního kupé Volkswagen Scirocco, které letos slaví 40. narozeniny. Nové Scirocco zaujme nejen ještě ostřejším vzhledem, ale i vylepšenou technikou, která slibuje nezapomenutelné zážitky z jízdy. Například nové motory, čtyři zážehové TSI a jeden vznětový TDI, jsou až o 20 koní výkonnější, přestože spotřebují až o 19 procent méně paliva než dosud.

Nové Scirocco zaujme na první pohled optimalizovanými předními světlomety, které nabízejí zákazníkům volbu sériově dodávaných halogenových žárovek H7 nebo na přání nabízených xenonových výbojek včetně diod LED pro denní svícení. Zadní světlomety jsou nově osazeny diodami LED, zatímco zadní výklopné víko, pod nímž se ukrývá zavazadlový prostor o objemu 312 až 1006 litrů, se otvírá otočným logem VW. Upravený interiér, v němž trojice přídavných přístrojů připomíná první Scirocco ze 70. let, sází na nové barvy a materiály.

Nabídka na českém trhu začíná výbavovou linií Sport a motorem 1.4 TSI o výkonu 92 kW (125 k). Nejdostupnější Scirocco je k dispozici již od 528 900 Kč. Ještě vyšší nároky na dynamiku uspokojí přeplňovaný čtyřválec 2.0 TSI, nabízený ve třech výkonových stupních 132 kW (180 k), 162 kW (220 k) a 206 kW (280 k). Kompaktní kupé s těmito motory a mechanickou převodovkou stojí 594 900 Kč (Scirocco Sport se 132 kW), resp. 642 900 Kč (Scirocco Sport se 162 kW), resp. 824 900 Kč (Scirocco R s 206 kW).

Nevšední kombinaci suverénní akcelerace s extrémně nízkou spotřebou paliva (v průměru 4,2 l/100 km) nabízí vznětové Scirocco 2.0 TDI se 110 kW (150 k), jehož cena byla stanovena na 608 900 Kč. Všechny dvoulitrové motory TSI a TDI lze na přání kombinovat s dvouspojkovou převodovkou DSG.

Scirocco Sport je sériově vybaveno mimo jiné sportovními sedadly, kůží obšitým sportovním tříramenným volantem (adaptovanými z Golfu GTI), sportovním podvozkem se 17“ koly z lehké slitiny, stabilizačním systémem ESP s ABS, EBV, ASR, MSR a asistentem pro rozjezd do kopce, dále šesti airbagy, manuální klimatizací Climatic, rádiem RCD 310 s přehrávačem CD a 8 reproduktory, multifunkčním ukazatelem Plus, funkcí start/stop a systémem sledování tlaku vzduchu v pneumatikách.

Nekompromisní Scirocco R, které s DSG zrychlí z 0 na 100 km/h za pouhých 5,5 sekundy, dává své výjimečné postavení najevo ještě sportovnějším vzhledem v charakteristickém stylu modelů R a bohatší výbavou, která zahrnuje navíc například 18“ kola z lehké slitiny, elektronickou uzávěrku diferenciálu XDS, bi-xenonové světlomety, automatickou klimatizaci Climatronic, paket Světla a výhled, kůží obšitý multifunkční sportovní volant, pedály z ušlechtilé oceli a textilní koberečky.

Zákazníci si mohou nové Scirocco samozřejmě individualizovat podle svých představ. Mezi nové prvky výbavy na přání patří například vyspělý audiosystém Dynaudio Excite s výkonem 400 W, asistenční systém pro sledování slepého úhlu, který bude v nabídce později a parkovací asistent ParkAssist s automatizovaným řízením během parkovacího manévru. Nová kolekce atraktivních kol z lehké slitiny zahrnuje varianty s průměrem ráfku 17, 18 nebo 19 palců. Mezi 13 nabízenými laky karoserie figuruje pět nových odstínů.

Tisková zpráva: Volkswagen

 


Vytisknout

Diskuze: Nové Scirocco přijíždí - cena startuje na 528 900 Kč

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

ford ka

Ford Ka v nové generaci přichází na trh

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud