Chevrolet Volt - cena v USA už od 41 000 USD

Braňo Porubčan, 28. července 2010, 10:38 Google+

General Motors dnes oznámil, že vybraní díleri v Spojených štátoch začali prijímať zákaznícke objednávky na model 2011 Chevrolet Volt, prvý elektrický automobil na trhu so schopnosťou predĺženého dojazdu. Po predstavení v USA sa začne Volt predávať na svetových trhoch, najprv v Európe a Číne v roku 2011. Termín predstavenia modelu Volt na našom trhu zatiaľ nebol presne stanovený.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volt

Volt | foto: Chevrolet

Sdílejte článek

V USA sa bude Volt predávať za 41 000 USD (33 500 USD bez dane, s plným federálnym daňovým kreditom, ktorý môže byť 0-7500 USD).

Chevrolet je natoľko presvedčený o celkovej hodnote modelu Volt, že na tento model ponúkne v USA leasingový program s mesačnou splátkou len 350 USD počas 36 mesiacov. Predaj vozidiel Chevrolet Volt sa začne v USA začne v štátoch Kalifornia, New York, Michigan, Connecticut, Texas, New Jersey a Washington, D.C. koncom tohto roka. Výroba bude obmedzená.

„Dnešným dňom sa na pomyselnom výklade otáča výveska na -Otvorené-,“ povedal Joel Ewanick, viceprezident pre US marketing General Motors. „Chevrolet Volt bude najlepším vozidlom vo svojej triede... pretože je triedou sám o sebe. Žiadny iný výrobca neponúka elektrický automobil, na ktorom môžete ísť každý deň kam a kedy chcete. Volt bude štandardne vybavený tak, ako oveľa drahšie vozidlá.“

Chevrolet Volt je jediným elektrickým automobilom na trhu, ktorý môže pracovať v akomkoľvek podnebí a za akýchkoľvek jazdných podmienok bez obmedzení a bez obavy z možnosti uviaznutia pre vybitú batériu. Jeho celkový jazdný dosah je vyše 500 kilometrov a vždy ho poháňa elektrina. Prvých až 60 kilometrov jazdy absolvuje Volt bez použitia paliva a tvorby emisií, využívajúc elektrickú energiu uloženú vo svojich lithium-ionových batériách s kapacitou 16 kWh. Keď sa batéria vyprázdni, začne nebadane pracovať spaľovací motor s funkciou generátora a predĺži dojazd o ďalších 450 kilometrov na jednu náplň palivovej nádrže.

V závislosti od svojej daňovej situácie môžu majitelia v USA získať federálne daňové zvýhodnenie až 7500 USD, ako aj ďalšie možné zvýhodnenia štátne a lokálne, v závislosti od lokality. Majitelia v niektorých štátoch môžu získať aj výhodu možnosti využívania jazdných pruhov určených pre vozidlá obsadené vysokým počtom cestujúcich (High-Occupancy Vehicle, HOV).

Chevrolet Volt sa bude dodávať štandardne s dobíjacím káblom pre 120 V, umožňujúcim jeho vlastníkom dobíjať svoj Volt priamo zo štandardnej domácej zásuvky; prvých 4400 zákazníkov modelu Volt však bude môcť využívať bezplatne dodávanú dobíjaciu stanicu 240 V, vrátane domácej inštalácie. Tieto inštalácie sú súčasťou programu vyvinutého Ministerstvom energetiky USA (DOE), zameraného na inštaláciu približne 15 000 domácich dobíjacích staníc na 240 V v celých USA.

Termín predstavenia modelu Volt na našom trhu zatiaľ nebol presne stanovený.

Technológie umožnia majiteľom modelu Volt byť v spojení

Pokiaľ ide o pokrokové technológie, sú zákazníci Chevroleta Volt na špičke. 2011 Chevrolet Volt obsahuje štandardne technologické prvky, ktoré spájajú a zabávajú inovatívnym spôsobom, počnúc štandardným 7- palcovým dotykovým displejom navigácie a energeticky úsporným, prémiovým audio systémom Bose.

Volt je prvým vozidlom GM v USA, ktoré ponúka na päť rokov služby systému OnStar (inštrukcie a spojenie), medzi ktoré štandardne patrí automatické oznámenie nárazu, pomoc pri hľadaní ukradnutého vozidla a prepojená navigácia. Volt rozšíri špičkovú bezpečnostnú a zabezpečovaciu technológiu OnStar uvedením aplikácie OnStar spájajúcej vozidlo a užívateľov smartphone.

„Chceli sme, aby vlastnenie modelu Volt bolo zážitkom ako žiadny iný doteraz vytvorený Chevroletom, pretože Volt je iný, než ktorýkoľvek automobil, ktorý sme doteraz ponúkli,“ povedal Tony DiSalle, riaditeľ produktového marketingu Chevrolet Volt. „Chceme, aby zákazníci prostredníctvom bezpríkladnej konektivity so svojim vozidlom naplno zažili životný štýl modelu Volt.“

Bezprecedentné záruky prinášajú hodnotu a užívanie bez obáv

Vlastníkom modelu Volt v USA bude poskytnutá najlepšia záruka na batérie a vozidlo spomedzi všetkých elektrických vozidiel. Lithium-ionová batéria modelu Volt s kapacitou 16 kWh je pokrytá na osem rokov alebo 100 000 míľ (160 000 kilometrov) najlepšou prenosnou zárukou v tejto sfére.

Volt je štandardne vybavený aj radom bezpečnostných prvkov, vrátanie ôsmich airbagov – dvojstupňovými čelnými, bočnými, kolennými a bočnými závesovými – ako aj elektronickým ovládaním stability StabiliTrak s ovládaním trakcie. Volt je na 80 percent skonštruovaný z vysokopevnostnej ocele, čo ešte viac zvyšuje bezpečnosť a ochranu.

Chevrolet tiež poskytne zákazníkom asistenčné služby prostredníctvom poradcu pre Volt, ktorý je k dispozícii 24 hodín denne na telefón, alebo cez internet. Dealeri vo svojich zariadeniach tiež poskytnú servisných a predajných expertov zameraných na model Volt, ktorí budú schopní riešiť dotazy.

Vytisknout

Diskuze: Chevrolet Volt - cena v USA už od 41 000 USD

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

M

Infiniti M37 už aj na českom trhu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud