Luxusné Infiniti G37 má namířeno na český trh

Braňo Porubčan, 4. června 2009, 19:34 Google+

Infiniti, japonský výrobce luxusních vozidel, zveřejnil konečné specifikace a ceny modelu G37 Cabrio pro Evropu. Jde o jednoznačně nejsvůdnější vozidlo značky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
G37 Convertible

G37 Convertible | foto: Infiniti

Sdílejte článek

Můžete si vybrat ze dvou plně vybavených verzí.  Obě mají třídílnou kovovou skládací střechu, jsou nabízeny za cenu od 1 408 300 Kč vč. DPH a již nyní je můžete objednávat v centrech Infiniti  po celé Evropě.  Dodávky začnou v některých zemích již v září letošního roku.

G37 Cabrio bylo navrženo bez kompromisů. Vypadá skvěle se střechou i bez ní. Konstruktéři mysleli na potěšení z jízdy. Vozu dodává sílu 3,7litrový benzinový motor V6 o výkonu 320 koňských sil s pohonem zadních kol. Není překvapením, že je G37 jedním z nejrychlejších čtyřsedadlových vozů cabrio na trhu. Zrychlení na 100 km/h zabere pouhých 6,2 sekundy (u manuální převodovky) a nejvyšší rychlost je omezena na 250 km/h (v místech, kde to předpisy dovolují).

I základní model G37 Cabrio GT je bohatě vybaven. Společnost Infiniti pohlíží na specifikaci svých výrobků s inteligentním nadhledem. Jako standardní nabízí takovou výbavu, kterou zákazníci očekávají. V ceně modelu GT jsou tak 19“ kola z hliníkových slitin se sportovními brzdami, deflektor vzduchu, kožená sedadla, aktivní bi-xenonové světlomety, dvouzónová adaptivní klimatizace s automatickou recirkulací vzduchu, inteligentní klíč Infiniti a vyhřívaná a elektricky nastavitelná přední sedadla. Dalším standardním prvkem je: samoopravný lak Infiniti.

G37 Cabrio je první vůz Infiniti na světě s novým informačním a zábavním systémem Connectiviti. Nová verze GT obsahuje výkonný audio-systém se sedmi reproduktory, přehrávačem disků CD a MP3, 2GB hudebním diskem a kompatibilitou s rozhraními iPod/USB, připojení telefonu Bluetooth® s hlasovým ovládáním, parkovací senzory a zadní kameru. Jedním z mála volitelných prvků je sedmistupňová automatická převodovka Infiniti s páčkami řazení z hořčíkové slitiny pod volantem.

Za příplatek 92 000 Kč vč. DPH nabízí Infiniti verzi GT Premium. Nejpozoruhodnějším rozšířením oproti modelu GT je Connectiviti+. Znaménko „+“ znamená navigaci s 30GB pevným diskem a trojrozměrnými zajímavými místy podle průvodce Michelin Green Guide. Na hudební disk se nyní vejde až 10GB hudby – tj. přibližně 300 disků CD. Stejně jako navigaci ji můžete ovládat jedním ze čtyř způsobů včetně dotykové obrazovky s vysokým rozlišením. Elektricky nastavitelná kožená přední sedadla mají paměťovou funkci nastavující sedadlo řidiče podle inteligentního klíče k vozidlu. Neobvyklé je, že sedadla lze chladit i vyhřívat. Opěrky předních sedadel obsahují dvojici jedinečných reproduktorů Bose Personal®, součást 13reproduktorového systému Bose® Premium Sound System. Speciální funkce umožňuje filtrovat ruchy pozadí a měnit nastavení ekvalizéru podle toho, zda je střecha natažená nebo stažená.

Vzhledem k bohaté nabídce standardní výbavy jsou k dispozici pouze dva různé stupně výbavy. Mnohem širší paleta je k dispozici v barvách a čalounění … celkem 48 kombinací, z nichž mnohé jsou jedinečné právě pro toto cabrio. Jedna z možností, vyhrazená pro výbavu GT Premium s automatickou převodovkou, je kůže Monaco Red s obložením červeným javorem. Tuto dravou kombinaci můžete odhalit během pouhých 25 sekund, za které cabrio složí svou střechu.

Doporučené prodejní ceny pro Českou republiku:

G37 Cabrio GT1 - 408 300 Kč vč. DPH

G37 Cabrio GT Premium - 1 500 300 Kč vč. DPH

Vytisknout

Diskuze: Luxusné Infiniti G37 má namířeno na český trh

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

3008

Peugeot 3008 s novým motorom 2,0 HDI FAP

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud