Peugeot Partner Tepee - 7 míst se hodí!

Martin Hájek, 9. února 2009, 20:20 Google+

Osobní verze oblíbeného vozu Partner Tepee doplňuje svou nabídku o novou sedmimístnou verzi. Peugeot tak využívá vynikající obyvatelnost modelu Partner a reaguje na sílící tržní poptávku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Partner Tepee

Partner Tepee | foto: Peugeot

Sdílejte článek

Tato nová nabídka, určená pro zákazníky, kteří hledají alternativní rodinný vůz ke kompaktním modelům typu MPV, vyniká svou výjimečnou variabilitou. Nový Partner Tepee je totiž vybaven 7 samostatnými sedadly a všechna zadní sedadla jsou sklopná a vyjímatelná. Interiér této odvozené osobní verze se tudíž může měnit a lépe se přizpůsobit přáním a měnícím se potřebám svých uživatelů.

Partner Tepee 7 míst vyzdvihuje všechny kvality odvozené osobní verze. Je to pohodlný multifunkční vůz, velkorysý z pohledu obyvatelného prostoru, skvěle přizpůsobený potřebám rodinného využití a velmi praktický při všech volnočasových aktivitách.

7 samostatných variabilních sedadel
Obyvatelnost vnitřního prostoru vozu Partner Tepee umožnila umístit do interiéru 7 plnohodnotných sedadel s následujícím uspořádáním :

- 2 samostatná sedadla v 1. řadě
- 3 samostatná sklopná a vyjímatelná sedadla ve 2. řadě 
- 2 samostatná sklopná a vyjímatelná sedadla ve 3. řadě

Komfortu sezení ve 3. řadě byla věnována mimořádná pozornost. V porovnání s 5-místnou verzí byla sedadla ve 2. řadě zvýšena o 42 mm a posunuta o 90 mm vpřed, aby vzniklo co nejvíce místa pro nohy. Podlaha v zadní části je ve stylu « hlediště » mírně vyvýšená, takže cestující ve třetí řadě mají výborný výhled z vozu. Ideální sklon opěradel ve 3. řadě zajišťuje dobrou pozici při sezení a přispívá k celkovému komfortu cestujících. 

Praktický interiér, který lze kdykoliv podle přání uspořádat
Partner Tepee 7 míst dále násobí variabilitu a praktičnost tohoto vozu typu odvozené osobní verze. Sedadla ve 2. a 3. řadě lze složit, vyklopit do svislé polohy a samostatně vyjmout. Hmotnost sedadel ve 2. řadě je pouze 14 kg a sedadla ve 3. řadě váží 12 kg. Uspořádání interiéru vozu lze tedy měnit s minimální námahou.

Sedadla ve 3. řadě jsou přístupná sklopením bočních sedadel ve 2. řadě a široký dveřní otvor, který otevírají boční posuvné dveře, vstup do vozu cestujícím ve 3. řadě ještě zjednodušuje. Děti ale bez pochyby raději zvolí cestu přes zavazadlový prostor uličkou, která je mezi oddělenými sedadly ve 3. řadě ponechána. Tato možností přístupu do vozu dává sedmimístnému modelu Partner unikátní výhodu vůči konkurenčním vozům v tomto segmentu. 

V úrovni podlahy v zadní části najdeme dodatečné 3 odkládací prostory, z nichž jeden slouží pro uschování složeného krytu zavazadel. Doplňují úložné prostory ve 2. řadě sedadel a jsou důkazem toho, s jakou péčí bylo uspořádání interiéru vozu navrhováno. Cestující ve 2. řadě mají k dispozici letecké stolky a mohou si nastavit sklon opěradla svého sedadla.
Každý pasažér ve voze si tak může najít pohodlnou pozici pro  sezení, po ruce má řadu odkládacích míst a cestování dostává zcela nový rozměr.

Objem zavazadlového prostoru v sedmimístné konfiguraci je 100 l pod kryt, se sklopenými sedadly ve 3. řadě se zvýší na 470 l a pokud sedadla v této řadě vyjmete, je objem 650 l.

Pohodlný interiér, příjemné cestování
Jízdní nápravy, oceňované již u vozu Partner Tepee, a použití pružin a tlumičů uzpůsobených vyšší zátěži než u pětimístné verze přináší novému vozu Partner Tepee 7 míst dynamický projev, brzdění a komfort jízdy na vynikající úrovni.

Důraz byl kladen i na propracovaný akustický komfort, který se tak stává jednou ze silných stránek vozu. Cestující ve třetí řadě sedadel mohou bez omezení pohodlně komunikovat se všemi osobami ve voze, včetně řidiče a spolujezdce vpředu.

Kompletní nabídka výkonných motorů

Partner Tepee 7 míst může být poháněn následujícími motory: 

- 1.6 16V 110 k (benzinový)
- 1.6 HDI 90 k
- 1.6 HDI FAP 110 k

Všechny uvedené motory jsou vybavené manuální pětistupňovou převodovkou. Ochrana životního prostředí je pro Peugeot důležitým hlediskem, proto je motor 1,6 HDI 110k nabízen s filtrem pevných částic FAP. 

Motor 1.6 HDI je zástupcem nejmodernější generace dieselových motorů vyvinutých značkou Peugeot. Příkladem jejich technické vyspělosti je systém přímého vysokotlakého vstřikování paliva typu Common rail druhé generace nebo hlava z lehké slitiny se 16 ventily, díky nimž je jízdní komfort na velmi vysoké úrovni, emise CO2 jsou omezeny a spotřeba paliva zůstává zachována.

 
Partner Tepee 7 míst je k dispozici ve verzi Premium a Outdoor. Některé původní prvky výbavy jako například střecha Zénith nebo vnitřní stropní nosiče nejsou vzhledem ke zvýšené pozici sedadel ve třetí řadě s novou verzí kompatibilní. 

Zákazníci v České republice si mohou vůz objednat již nyní. Sedmimístná varianta je nabízena jako doplněk v kombinaci s bočními airbagy. Cena tohoto doplňku (5 x nezávislé sklopné a vyjmutelné sedadlo v 2. a 3. řadě + boční airbagy + roletka zavazadlového prostoru) je 30 900 Kč (vč. DPH).

Tisková zpráva Peugeot

Vytisknout

Diskuze: Peugeot Partner Tepee - 7 míst se hodí!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

HED-6

Nástupce Hyundai Tucson – koncept už v Ženevě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud