Mercedes-Benz zahájil prodej nové Třídy T

Petr Boháč / AutoRoad.cz, 10. května 2022, 05:16 Google+

Nový model MercedesBenz Třída T lze již objednávat. Prémiové kompaktní MPV pro rodiny a zákazníky s vášní pro aktivní trávení volného času přichází na trh nejprve v pětimístné variantě. Později bude k dispozici také verze s delším rozvorem a až sedmimístným interiérem. Na prvních trzích budou vozy Třídy T předány zákazníkům v červenci. Ceny začínají od 529 500 Kč.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mercedes-Benz T

Mercedes-Benz T | foto: Mercedes-Benz

Sdílejte článek

Mercedes-Benz přináší s novou Třídou T komfort do rostoucího segmentu kompaktních MPV pro soukromé zákazníky a současně otvírá atraktivní vstupní bránu do světa značky s hvězdou pro všechny uživatele, kteří potřebují hodně místa. Nový model kombinuje všestrannou funkčnost a velkorysou nabídku prostoru s velmi kvalitní úrovní výbavy. Již standardní výbava zahrnuje mimo jiné informační a zábavní systém MBUX se 7“ dotykovým displejem a integrací chytrého telefonu, multifunkční volant s dotykovými tlačítky (Touch Control Buttons), klimatizaci a KEYLESS-GO Start. Boční posuvné dveře s širokým vstupním otvorem na obou stranách umožňují komfortní přístup k zadní části interiéru. Opravdu prémiový charakter ztělesňuje také výběr materiálů. Středová loketní opěrka je standardně obšita černou syntetickou kůží ARTICO a loketní opěrky spolu s prostředními plochami ve výplních dveří jsou potaženy moderním materiálem NEOTEX s jemnou povrchovou strukturou. Přístrojová deska nese vždy leskle černé ozdobné výplně. Ještě vyšší kvalitu nabízejí dvě výbavové linie. K vysoké úrovni bezpečnosti Třídy T přispívá rozsáhlá standardní výbava asistenčními systémy a sedmi airbagy.

Individualizace prostřednictvím výbavových linií „Style“ a „Progressive“

Výbavová linie Style za příplatek 30 000,-Kč1 přináší do Třídy T sofistikovaný design v dynamickém pojetí. Exkluzivním znakem je čalounění sedadel kombinací syntetická kůže ARTICO/mikrovlákno MICROCUT v černé barvě s dvojitým ozdobným prošíváním a leskle černými ozdobnými prvky na dveřích a středové konzole, které mohou být volitelně v matně žlutém odstínu Limonit. Celkový dojem završují chromované ozdobné prvky na výdeších ventilační soustavy, krytech reproduktorů a madlech dveří. Dalšími charakteristickými prvky jsou ambientní osvětlení a praktické výklopné stolky na zadní straně opěradel předních sedadel. Vnějšími poznávacími znaky jsou 16“ designová kola s pěti paprsky a tmavě tónovaná skla oken v zadní části interiéru včetně zadního výklopného víka.

Výbavová linie Progressive (62 000,-Kč)1 klade ještě větší důraz na eleganci a ušlechtilou výbavu. Horní část přístrojové desky je obšita materiálem NEOTEX s kontrastním ozdobným prošíváním. Charakter vozu založený na vysoké kvalitě a hodnotě navíc umocňuje čalounění sedadel černou syntetickou kůží ARTICO s bílým ozdobným prošíváním a matně stříbrnými ozdobnými prvky na středové konzole a dveřích. Okna posuvných bočních dveří mají elektrické ovládání. Exteriér vizuálně zaujme také chromovanou ozdobnou lištou na zadním výklopném víku, 16“ koly z lehké slitiny s 10 paprsky, vysoce výkonnými světlomety LED a zadními svítilnami zčásti vybavenými LED diodami.

Vysoká úroveň bezpečnostní výbavy

Třída T standardně disponuje širokým spektrem asistenčních systémů. Mezi ně patří asistent pro rozjezd do kopce, asistent pro potlačení vlivu bočního větru, asistent bdělosti řidiče ATTENTION ASSIST, aktivní brzdový asistent s funkcí pro průjezd křižovatkou, aktivní asistent jízdy v pruzích, asistent hlídání mrtvého úhlu a asistent rychlostního omezení. Ještě více komfortu a bezpečnosti při zajíždění na parkovací místo a vyjíždění z něj zajistí na přání dodávaný aktivní parkovací asistent se systémem PARKTRONIC a zadní kamerou (paket parkování za 29 948,- Kč)1. V kombinaci s tažným zařízením dodávaným na přání disponuje Třída T také asistentem pro stabilizaci přívěsu (14 626,-Kč)1. K vysoké úrovni aktivní bezpečnosti přispívají kromě toho také na přání nabízené vysoce výkonné LED světlomety a zadní svítilny zčásti vybavené diodami LED (21 373,-Kč1, standardně pro Progressive).

img-responsive

Mercedes-Benz T | foto: Mercedes-Benz

Třída T splňuje vysoké bezpečnostní standardy značky Mercedes-Benz rovněž v oblasti zádržných systémů. Cestující chrání celkem sedm standardně montovaných airbagů. Zvláštností nejen v segmentu kompaktních MPV je středový airbag, který se při těžkém bočním nárazu rozvine mezi sedadly řidiče a spolujezdce vpředu. Tím se sníží riziko vzájemného kontaktu těl obou osob na předních sedadlech. Konstruktéři mysleli i na bezpečnost nejmenších cestujících. Na krajních sedadlech vzadu a na sedadle spolujezdce vpředu s automatickou deaktivací airbagu se nacházejí úchyty pro upevnění dětských sedaček podle standardu iSize s ukotveními Isofix a Top Tether. Pro čtvrté dítě lze na prostřední sedadlo vzadu umístit zvýšený dětský sedák.

Vytisknout

Diskuze: Mercedes-Benz zahájil prodej nové Třídy T

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Ilustrační foto

Plány na úspory k ledu. Stát koupí 700 aut, každé za víc než milion bez DPH

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud