DS Automobiles je všestranná prémiová značka, podporuje formule i módu

DS | foto: DS Automobiles

Značka DS Automobiles je poměrně mladá, samostatná funguje od roku 2015.

Značka DS Automobiles je poměrně mladá, samostatná funguje od roku 2015, ale předtím již byla součástí automobilky Citroën, jako její luxusní divize.

DS | foto: DS Automobiles

Písmena DS v názvu automobilky jsou zkratkou významu slov Different Spirit nebo Distinctive Series a současně odkazují na legendární model Citroën DS 19. V duchu této tradice mají všechny vozy neotřelý a elegantní design, nezaměnitelný s jinými automobilovými značkami.

DS Automobiles | foto: DS Automobiles

Není tedy divu, že automobilka podporuje umění a módu. Značka DS se při příležitosti prezentace kolekcí pánské módy pro jaro-léto 21 Paris Fashion Week stala partnerem akce. Podpořila tak práci nových designérů, které Federace Haute Couture and Fashion propaguje prostřednictvím showroomu Sphere.

DS 7 Crossback E -Tense | foto: DS Automobiles

Kromě uměleckého designu je druhým výrazným rysem automobilky zaměření na elektrifikovaná vozidla. Již od svého založení v roce 2015, se z hlediska nízkých emisí CO2 řadí do čela prémiových evropských automobilových značek nabízejících různé druhy pohonů.

Koncept DS Automobiles nazvaný AERO SPORT LOUNGE byl představen online při neuskutečněném ženevském autosalonu | foto: DS Automobiles


Značka DS Automobiles má díky 100% elektromobilu DS 3 Crossback E-Tense a plug-in hybridu DS 7 Crossback E-Tense 4×4 o výkonu 300 k a pohonem všech 4 kol na konci prvního pololetí 2020 průměrné emise CO2 nižší než 80 g/km.

To je v segmentu prémiových značek nabízejících různé druhy pohonů mimořádný úspěch. Kromě zmíněných vozů DS 3 Crossback a DS 7 Crossback bude vlajkový sedan DS 9 v nejbližší době prezentován s řadou převážně plug-in hybridních motorů s výkonem 225–360 k.

Tento výkon je výsledkem tvrdé práce na poli výzkumu a vývoje, který vedl k návrhu vozů DS 3 Crossback a DS 7 Crossback. Jejich účinnost se opírá o efektivní více energetické platformy, špičkové technologie a nižší hmotnost, které je staví na vrchol příslušných segmentů.

DS Techeetah formule E | foto: DS Automobiles

Nelze zapomenout, že technické poznatky a zkušenosti s elektrickým pohonem automobilka získala v motorsportu. Je jedním z nejúspěšnějším účastníků seriálu závodů Formule E.

Jedná se o závody monopostů poháněných výhradně elektricky, které se jezdí pod patronací mezinárodní automobilové federace FIA již od roku 2014 a od příští sezony budou mít statut mistrovství světa.

DS Techeetah formule E | foto: DS Automobiles

Značka DS Automobiles je držitelem titulu jezdců i značek ve Formuli E v loňském seriálu a v současnosti stojí v čele pořadí v šampionátu 2019/2020.

Na závodních tratích i v běžném provozu tak navazuje na své vedoucí postavení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy