Závodní Supra GT4 dorazí na evropský trh

Toyota GR Supra GT4 | foto: Toyota

Společnost Toyota GAZOO Racing potvrdila, že v březnu nadcházejícího roku zahájí prodej svého závodního modelu GR Supra GT4.

Čistokrevný závodní vůz nebude určen do běžného provozu. Bude výlučně nasazován do okruhových závodů, včetně těch vytrvalostních. Vůz splňuje veškeré požadavky FIA pro nasazení v závodech kategorie GT4.

Závodní Supru pohání 3.0 litrový přeplňovaný šestiválec, naladěný na 320 kW (430 koní) a 650 N.m. Výkon je přenášen na zadní nápravu, vybavenou samosvorným diferenciálem, skrze 7 stupňovou automatickou převodovku s řazením pod volantem. Výfukové potrubí pochází od firmy Akrapovič.

Toyota GR Supra GT4 | foto: Toyota

GR Supra GT4 je vybavena díly od věhlasných dodavatelů. Přední náprava je typu Mc Person, zadní má víceprvkové zavěšení. Stavitelné tlumiče pochází od KW, 18 palcové disky kol od OZ. Na nich vynikají pneumatiky Pirelli o šířce 305 mm. O zpomalení se starají brzdy Brembo, kde přední kotouče mají průměr 390 mm a zadní 355 mm. Kotoučům sekundují třmeny s šesti pístky u předních brzd, oproti čtyřem u těch zadních.

Předpokládaná cena bez daně a příplatkové výbavy by měla začínat na částce 175.000 € , což je přibližně 4.460.000 Kč. Ve standardu již nechybí vysokopevnostní bezpečnostní klec, hasící systém ani pneumatický zvedák.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy