Velký zlom: Elektrický Golf levnější než naftová verze

Volkswagen e-Golf | foto: Volkswagen

Volkswagen zlevňuje dosluhující generaci o 4000 Euro, ale pouze v Německu. Při využití bonusu na pořízení ekologického vozidla klesne cena o další 4000 Euro. S těmito výhodami pak E-Golf pořídíte levněji než verzi s naftovým motorem 2.0 TDI. Elektrická verze však zklame dojezdem.

Blíží se příchod nové generace Volkswagenů nazvaných ID, kde prvním modelem bude malý vůz ID.3. E-Golf tedy splnil svou povinnost a ukázal, že i koncern dokáže vyrobit konkurenceschopný elektrovůz. Aby jej učinil na sklonku kariéry ještě zajímavějším, snižuje VW jeho cenu. Ta sice klesla pod úroveň naftové verze, přesto se nejedná o plnohodnotnou alternativu. S reálným dojezdem okolo 200 km se jedná spíše o městský vůz.

e-Golf používá i německá policie | foto: Volkswagen

Parametry vozu vypadají na papíře stále slibně a brzdou provozu určitě nebudete. Výkon elektromotoru je 100 kw (136 koní). Toto stádo dokáže téměř nehlučně rozpohybovat 1,6 tuny na stokilometrovou rychlost za 9,6 sekundy. V rozletu vás zastaví omezovač při 150 km/h. Ani výbava vozu není k zahození. V ceně jsou zahrnuty LED světlomety, 16-palcová litá kola, vyhřívané čelní sklo, komfortní sedačky, automatická klimatizace, kožený volant, parkovací senzory i navigace.

Atraktivní cenovka je však stále pouze krátkodobá a na srovnatelné ceny elektrovozů a konvenčních aut se spalovacími motory si budeme muset počkat. Přesto je patrná klesající tendence a možná se dočkáme cenového vyrovnání.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy