Mercedes rozčílil své fanoušky na Twitteru

Mercedes-Benz GLA 45 AMG 4Matic | foto: Mercedes-Benz

Mercedes chtěl potěšit své fanoušky fotografiemi rudého GLA 45 AMG, bohužel však rozpoutal diskuzi plnou nenávistných komentářů. Diskuze se však vůbec netýkala vyobrazeného modelu, nýbrž globálního oteplování.

Automobilky dnes musí být aktivní na všech sociálních sítích. Takto mohou zacílit na mladou klientelu, která jejich fotografie dále sdílí apod. Mercedes zveřejnil na Twitteru fotky vozu GLA 45 AMG v atraktivní rudé barvě s tímto komentářem: "Pokud toto léto nebylo dostatečně horké, Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC jej rozpálí ještě více v tomto žhavém rudém provedení." Tento vskutku poutavý komentář však doplnil možná nepříliš zajímavou informací o spotřebě 8,5 l/100km a emisemi CO2 193g/km. To je u těchto příspěvků běžná praxe.

Tweet od Mercedesu, který rozpoutal bouřlivou diskusi | foto: twitter

Informace o spotřebě a emisích CO2 spolu se zmínkou o horkém létě a dalším zvyšováním teplot však fanoušky dokázala pěkně rozčílit. O globálním oteplování se dnes vtipkovat nesmí a Mercedes na to přišel díky reakcím na Twitteru. Spousta uživatelů na Tweet reagovala velmi kriticky, mezi nimi i ministr dopravy pro Bádensko-Württembersko Winfried Hermann. Nakonec se musel Mercedes za příspěvek musel omluvit a zdůraznil, že jeho cílem je CO2-neutrální mobilita. Příště už na Twitteru bude vtipkovat na jiné téma.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy