Spěcháte s nábytkem? Unikátní závodní Volga kombi je na prodej

GAZ 24 | foto: auto.ru

Klasickým problémem vlastnictví okruhových speciálů je naprostý nedostatek místa při převozu nábytku z Ikea, nebo při výletech na chatu. V Rusku se ale nedávno objevilo vozidlo, které má řešení přesně pro tyto situace.

Už samotná představa okruhového speciálu s původem v sériovém GAZ 24 Volga může někomu připadat jako úlet. Přeci jen velký reprezentativní sedan s váhou kolem 1,5 tuny nepůsobí jako ideální základ pro stroj schopný létat vysokou rychlostí do zatáček. V Rusku se ale i tak na okruzích spolu s dalšími výtvory tamního autoprůmyslu prohánějí i Volgy.

GAZ 24 | foto: auto.ru

Všechny však zůstaly u klasické karosérie typu sedan, s jednou výjimkou. Tou je GAZ 24-02 z roku 1978, tedy z druhé série. Kombi verze Volgy byly vždy docela vzácné, byly totiž vyráběny v malých počtech, proto také nebyly dostupné na běžném trhu. Místo toho byly poukázky na jejich nákup přidělovány rodinám s mnoha dětmi, sportovcům či řemeslníkům potřebujícím převážet těžké nářadí. 

Někdy už v novém tisíciletí se jeden kus kombi Volgy dočkal kompletní přestavby, která vůz zbavila mnoha kil z původní tuny a půl. Uvnitř zůstala jedna sportovní sedačka, nastěhoval se tam ochranný rám, samozřejmě ale zůstala spousta místa v zádi. Pod kapotou pracuje zřejmě neupravený 2,5 litrový čtyřválec ZMZ 2401, který na zadní nápravu dodává dosti skromný výkon 95 koní. 

Volga | foto: auto.ru

Vůz se vzhledem závodního pohřebáku byl postaven podle regulí Moscow Classic Grand Prix (Šampionát SSSR, skupina 2A-1, třída 10) a jezdil pro tým nazvaný "Staré časy". Tento konkrétní kus se ale na okruhu ukázal pouze jednou, v roce 2018 a na svém prvním a zatím posledním závodě skončil na krásném posledním místě. Pokud se jej i přesto rozhodnete ujmout, bude vám stačit jen 536 tisíc Kč. Auto je prý ve skvělém stavu a stačí jej jen nastartovat a vyrazit na okruhy. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy