James Bond v důchodu? Producenti ukázali, jakým autem jezdí

Daniel Craig usedne v nové bondovce mimo jiné i za volant Land Roveru | foto: instagram

Před pár týdny rozvířila vody zpráva, podle které by měl být nový vůz Jamese Bonda elektromobilem. Automaticky jsme tak začali předpokládat, že půjde o nový elektrický Aston Martin Rapide E, který byl nedávno odhalen v plné kráse. První fotografie z natáčení však ukazují zcela jiný vůz. Rozhodně ne elektrický, moderní nebo sofistikovaný.

Natáčení již 25. bondovky, jejíž oficiální název je zatím stále opředen tajemstvím, už je v plném běhu a na světlo světa se tak pomalu dostávají první záběry herců, lokací i zajímavé techniky. Včetně jednoho z nových automobilů Jamese Bonda.

Instagramový profil bond25production přinesl v posledních dnech několik zajímavých snímků z natáčení na Jamajce, během kterých se Daniel Craig v roli Jamese Bonda objevil i za volantem. Nečekejte však žádný Aston Martin či Bentley, které nadělil Ian Fleming svému hrdinovi v knihách. Bond totiž usedl za volant letitého Land Roveru.

Jak dodává web Motor1, který na fotku upozornil, jedná se o Land Rover Series III s otevřenou střechou, který by si měl Bond užívat na začátku filmu během svého důchodu či dovolené na Jamajce. Jakou konkrétní roli však vůz v příběhu sehraje zatím nevíme.

Automobilka Land Rover už však údajně svou účast na natáčení potvrdila, čímž by navázala na spolupráci zahájenou již při natáčení 20. bondovky Die Another Day, kde se v hlavní roli objevil ještě Pierce Brosnan. Ve většině filmů se však vozy Land Rover / Jaguar objevovaly spíše v rukou záporáků.

Údajně už měla být potvrzena i účast automobilky Aston Martin, stále však zůstává záhadou, zda dodá tolik probíraný čistě elektrický model. Tím by měl být Aston Martin Rapide E, který se nedávno detailně představil. Vůz s celkovým výkonem 602 koní má pohon zadních kol, z 0 na 96 km/h zrychlí pod 4 sekundy a nemá problém s dosažením rychlosti až 250 km/h.

Aston Martin Rapide E | foto: Aston Martin

Dojezd vozu je sice limitován jen na cca 320 km/h, automobilka však slibuje i schopnost velice rychlého nabíjení. Celkově má však vzniknout jen okolo 155 kusů a tak je otázkou, zda automobilka vytvoří pár kusů speciálně pro natáčení, nebo budou vytvořeny i repliky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy