Elektrický koncept Infiniti nestihl své představení, po cestě se totiž rozbil

Koncept Infiniti QX Inspiration kvůli poruše propásl své odhalení (Twitter/@freep) | foto: twitter

Právě probíhající autosalon v Detroitu se stal místem představení několika zajímavých vozů a konceptů, jeden z nich na sebe však strhl zcela jinou pozornost, než jakou by si automobilka přála. Koncept elektrického konceptu Infiniti se totiž porouchal na chodbě cestou na svou premiéru, kterou tak nestihl.

Nissan, včetně své luxusní divize Infiniti, plánoval představit na autosalonu v Detroitu dvojici elektrických konceptů, které mají reprezentovat budoucnost značky. A zatímco premiéra konceptu Nissan IMs proběhla dle plánů, v případě Infiniti si personál užil horké chvilky.

Během své cesty na výstavní plochu, kde mělo proběhnout velké odhalení, se totiž elektrický koncept Infiniti QX Inspiration zastavil na příjezdové cestě kvůli technické závadě. A aby toho nebylo málo, stalo se tak před novináři z Detroit Free Press, kteří záznam umístili na Twitter.

Co elektromobil zastavilo sice nevíme, nakonec však na autosalon dorazil a mohl tak ukázat vizi luxusního elektrického crossoveru, který chce automobilka v budoucnosti dostat na silnice. A do té doby se snad podaří odstranit i technické potíže.

O samotné technice vozu toho zatím bohužel příliš mnoho nevíme. Podle všeho by měl být osazen dvojicí elektromotorů, přičemž každý bude pohánět jednu nápravu. Plochá baterie by měla být usazena v podlaze, což by mělo zajistit maximum prostoru pro posádku i náklad. Novinka by navíc mohla mít zhruba stejné rozměry, jako současné Infiniti QX50.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy