Stále nemáte vánoční stromek? Přivézt ho závodním offroadem je zábavné, ale nepraktické

Cesta pro vánoční stromek závodním speciálem nedopadla úplně podle představ | foto: youtube.com

Přípravy na štědrý večer bývají hektické snad ve všech rodinách, takže není výjimkou, že se občas na něco zapomene. Co když ale zapomenete na vánoční stromeček? Sehnat ho jistě nebude snadné, ovšem přivézt ho domů včas? To může být pořádně náročné i pro profesionálního offroad závodníka

Automobilky a různé motoristické závodní týmy se v posledních týdnech pochlubily desítkami různých videí s vánoční tématikou. V jednom takovém se představil i Kyle LeDuc, pětinásobný šampion závodní série Lucas Oil Offroad, který nechal nákup vánočního stromku na poslední chvíli. Naštěstí má však závodní stroj, který je k nápravě této chyby jako stvořený.

Karoserie vozu se snaží připomínat Ford F-150 Raptor, ve skutečnosti se však jedná o výkonný závodní stroj ze série Pro 4-class. Jeho rám je vytvořen z chrom-molybdenových trubek a pod kapotou ukrývá motor o výkonu 671 kW (912 koní), který spolupracuje se sekvenční převodovkou.

Pohon na všechna kola je samozřejmostí, k zajímavostem však patří i podvozek. Na první pohled se sice může zdát dost nízkým, ve skutečnosti však dokáže zvládnout i náročný terén nebo monumentální skoky. A zdá se, že řidič ani technika nijak výrazně netrpí.

Pick-up jako Ford F-150 se může zdát jako ideální stroj pro převoz vánočního stromku, v tomto případě však nebyl uložen na korbě, ale přivázán na střeše. A řidič si cestu domů pořádně užil. Nechybí driftování, vytváření donutů a došlo i na velkolepý skok.

Zpátky ale k příběhu, který bohužel nekončí happyendem. Dost divoký jízdní styl se totiž na stromku vcelku podepsal a tak z něj partnerka závodníka není příliš nadšená. My jsme si ale stoprocentně jistí, že on si svou jízdu parádně užil.

zdroj: youtube.com

Pokud jste ale i vy něco zapomněli a chystáte se to shánět na poslední chvíli, určitě se podobného chování za volantem vyvarujte.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy