Podívejte se, čím jezdí australský konzul. Jeho volba šikovně podporuje národní identitu

Chevrolet SS je vlkem v rouše beránčím | foto: twitter

Když přijde řeč na auta velvyslanců a konzulárních pracovníků, většina z nás si vybaví vozy typu BMW či Mercedes-Benz, v naší domovině pak přinejmenším Superb. Australský konzul působící v New Yorku se však nenechal svazovat těmito tradicemi a za svůj služební vůz si zvolil pořádně výkonné monstrum, které se však navenek tváří jako obyčejný sedan.

Vše odstartovaly dvě fotografie, které na svém Twitteru zveřejnil Max Finkel. Na těchto fotografiích je totiž zachycen Chevrolet SS, vůz osazený motorem V8 posílající výkon na zadní nápravu, jehož registrační značky CXZ0001 odpovídají zastupitelskému úřadu Austrálie - C totiž označuje zahraničního konzula, zatím co XZ je označení pro Austrálii.

Kdo přesně za volantem sedí se bohužel zatím neví, ovšem už teď je jisté, že na australském konzulárním zastoupení v New Yorku mají skvělý vkus na auta. Chevrolet SS je totiž něco jako pravý hot-rod v kabátu rodinného sedanu. Pod svou kapotou ukrývá motor V8 o výkonu 415 koní, který dokáže rozpohybovat pětičlennou posádku z 0 na 96 km/h pod 5 sekund. V součinnosti s manuální převodovkou se pak jedná o skvělý stroj na pálení pneumatik na každé křižovatce.

Od konzula je navíc hezké, že zvolil vůz, který má kořeny v Austrálii. Chevrolet SS je totiž ve skutečnosti Holden Commodore SS-V, který dostal nové značky jen kvůli exportu do zámoří. Australané si na cestovní či rodinné vozy s motory V8 skutečně potrpí a díky jejich dlouholeté tradici se dá právě tento kus považovat za jeden z největších úspěchů tamního automobilového průmyslu.

V USA ale model nebyl příliš úspěšný, takže se v nabídce Chevroletu příliš neohřál. Na silnicích se tak jedná o zajímavou raritu, přičemž model s australskými diplomatickými značkami budí rozruch kamkoliv přijede. A není divu. Vždyť kdo z nás by nechtěl mít diplomatickou imunitu ve stroji, který dokáže pálit pneumatiky při každém polechtání plynu?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy