Tesla zastavila výrobu Modelu 3, zákazníci se však bát nemusí

Tesla Model 3 | foto: twitter

Na začátku měsíce automobilka Tesla Motors s velkou slávou ohlásila, že se ji podařilo dosáhnout výrobního cíle 2000 Modelů 3 během týdne a minulý týden už to dokonce mohlo být 2500 kusů. V tomto týdnu se však žádný další rekord konat nebude, neboť stroje se zastavili a zaměstnanci sedí doma.

V prohlášení, které přinesl server InsideEV's, mimo jiné stojí, že odstávka ve výrobě je využita k vylepšení automatizace a systematickému odstraňování zádrhelů ve výrobě a jejím navyšováním. Podobné odstávky prý nejsou ničím neobvyklým a údajně by měly být během podobného navyšování výroby běžné.

Oznámení o úpravách a vylepšeních automatizace výroby přitom přicházejí jen pár dnů poté, co Elon Musk oficiálně prohlásil, že obrovské zdržení ve výrobě Modelu 3 nastalo právě kvůli přehnaným očekáváním od plně automatizované výroby.

Ve svém prohlášení Musk uvedl: „Přehnaná automatizace Tesly byla moje chyba. Abych byl přesný, moje chyba. Lidé jsou podceňovaní."

Nabízí se tak jen dvě možnost: automobilka v současnosti pracuje na odstranění problémů s automatizací, nebo pracuje na tom, aby více lidí mohlo převzít úkony, které měli původně provádět roboti.

Zaměstnanci kteří dosud pracovali na výrobní lince Modelu 3 byly požádáni, aby si prozatím vzali dovolenou nebo neplacené volno. Někteří zaměstnanci však byli dočasně přesunuti na výkon jiných prací. Odstávky by však měla trvat pouze 4 až 5 dnů a poté se všichni zaměstnanci opět vrátí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy