Odborníci rozebrali Teslu Model 3. Některá pochybení prý uvidíte i z Marsu

Rozebírání Tesla Model 3 přineslo pár znepokojivých zjištění | foto: youtube.com

Elektromobil Model 3 měl být zásadním krokem pro Teslu, jak svou produkci konečně převést do zelených čísel. Místo toho se však automobilka potýkala s řadou problémů, díky kterým se dodávky zákazníkům rozjížděly až s téměř čtvrtletním zpožděním. Ani přes tuhle dlouhou prodlevu se však technikům nepodařilo vyřešit všechny problémy, jak ukazuje průzkum techniků z Munro & Associates.

Společnost Munro & Associates, sídlící v Michiganu, dostala pověření podívat se na zoubek novému elektromobilu Tesla model 3 a zjistit jeho technickou propracovanost, případně najít největší pochybení. A nebylo jich zrovna málo.

Jako celek je Model 3 skutečně úchvatným strojem, který dokáže předvádět fantastické sportovní výkony. Od bleskurychlé akcelerace až po sprinty na čtvrt míle za 13.3 sekundy. Pokud se však člověk zaměří na její jednotlivé části, případně na kvalitu jejich zpracování, je to poměrně ostudné.

Sandy Munro, ředitel společnost Munro & Associates, se motoristickému webu Autoline Network svěřil, že během průzkumu našli řadu více či méně závažných pochybení co se kvality zpracování týče. Například kliky dveří se neotevírají zrovna pohodlně (je potřeba použít obě ruce).

Během zavírání dveří je pak slyšet zvláštní rachot, nicméně tenhle problém se projevil pouze u předních dveří. Svým způsobem nejzábavnější kritika však přichází v čase 3:20 kdy si Munro postěžuje na obří spáry, které jsou viditelné až z Marsu.

V závěru pak Munro konstatuje, že je překvapivé, že automobilka vypustila vůz v tomto "stavu". Je docela možné, že se jedná o automobil z první série produkce, kde ještě nebylo vše stoprocentně vyřešené a produkce není zajetá. 

Rozebrání Tesly Model 3 přineslo zajímavá zjištění (7:35) | zdroj: youtube.com

Pokud se ale jedná o klasickou produkční variantu, pak by se prý měl Elon Musk zamyslet nad tím, zda bylo moudré  vypustit produkt v této fázi "vývoje". Pokud vás zajímají všechna pochybení automobilky, rozhodně doporučujeme shlédnout celé video.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy