Sběratel nalezl ve vyřazeném tanku překvapení v hodnotě 62 milionů

V palivové nádrži tanku bylo ukryto zlato v hodnotě 62.000.000 Kč | foto: youtube.com

Pokud jste si už někdy kupovali vůz z druhé ruky, možná jste v něm také nalezli věci, které tam předchozí majitel zapomněl. Většinou se ale jedná o CD, propisky, drobné, atd.. Sběrateli tanků z Velké Británie se však povedl záviděníhodný nález.

Nick Med se živí jako sběratel tanků, které kupuje, opravuje a poté zapůjčuje například filmovým studiím, příznivcům vojenské historie a jiným zájemcům. Aby svou sbírku rozšířil, rozhodl se investovat do iráckého tanku T-54 Type 59, což je čínská modernizovaná varianta sovětského tanku T-54. Tank, který do Británie přivezla armáda po válce v zálivu, zakoupil za 32.000 liber (cca 1.000.000 Kč).

Když se začal s renovací, měl sebou kameramana, který vše natáčel pro případ nálezu zbraní, munice nebo jiného nebezpečného materiálu. Podobné věci totiž bývají ve starších tancích poměrně běžné, je však potřeba je zdokumentovat a poté předat policii. 

Uvnitř naftové nádrže, nacházející se na vnější straně tanku, ale nebyly žádné zbraně, jak Mike předpokládal. Bylo zde ukryto 5 zlatých cihliček v hodnotě přes 2.000.000 liber (cca 62.000.000 Kč). Ty se do tanku dostaly pravděpodobně během iráckého tažení na Kuvajt. Je pravděpodobné, že jde o uloupené zlato, které si vojáci do tanku schovali s vidinou, že po válce z nich budou boháči. 

Zlato nakonec skončilo v rukou policie, která se pokusí vypátrat jeho původ a možná se dopátrá i původních majitelů. Jaká bude nálezcova odměna, nebo zda se mu do rukou zlato ještě někdy vrátí, to netušíme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy