Peugeot 107: Kolíne, berete si za ženu...

107 | foto: Peugeot ČR

Ve středu 1. června 2005 se centrem Prahy prohnal pestrobarevný had minivozů Peugeot 107 z Kolína.

Průvod třicetipěti vozů se představil široké veřejnosti den před oficiálním uvedením modelu na Autosalonu v Brně. Cílem akce bylo završit projekt, jehož výsledkem je první francouzský vůz vyrobený v Čechách – Peugeot 107.

Třicetpět koncesionářů startuje své Peugeoty 107 a vyráží ze sídla společnosti Peugeot Česká republika směrem na Výstaviště na Praze 7, dále na Letnou, do Dejvic, na Václavské náměstí a k Europarku ve Štěrboholích. V každém z třicetisedmi vozů modelu 107 sedí muzikant seskupení Prague Jazz Open. Pět doprovodných vozů 407 veze nevěstu a ženicha. Kolona zastavuje na pěti stanovištích v Praze (Václavské nám., Palackého nám., Náměstí Republiky, Výstaviště, Malostranské nám.). Na každém z nich doprovází jazzové seskupení promenáda nevěsty a ženicha na chůdách. Jejich sňatek symbolizuje propojení 107ičky a Kolína. Nad Prahou se vznáší letadlo s transparentem „Chci Tě 107ičko z Kolína“.

Celá akce trvala od 9 do 14 hod. Jejím cílem bylo završit projekt konsorcia TPCA, jehož výsledkem je elegantní francouzský vůz vyrobený v Čechách – Peugeot 107. Široké veřejnosti bude v národní premiéře představen na autosalonu v Brně od 4. června 2005. Model bude k dispozici i pro testovací jízdy.

- PEUGEOT -

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy