Z Apple odešlo 17 automobilových specialistů. Kdo z konkurence tak intenzivně posiluje?

Koncept autonomního vozidla Zoox | foto: Zoox

Společnost Apple dlouhou dobu pracovala na vývoji svého vlastního autonomního vozidla, které svět znal pod názvem "Project Titan". Po několika prohlášeních, jež tento projekt odsouvají na druhou kolej, však z Apple odešlo 17 techniků, kteří přešli k nové společnosti Zoox. Ta se také zabývá vývojem autonomních vozidel.

Málokdy se stane, aby skupinka techniků a inženýrů odcházela z technologického gigantu, jako je Apple, aby se připojila k čerstvě založené společnosti, jakou je právě Zoox.

Po nedávných projevech Tima Cooka, ředitele společnosti Apple, se však nelze příliš divit. Odcházející specialisté poměrně dlouho pracovali na projektu autonomního vozidla Apple Titan, ovšem podle posledních zpráv z plánů na stavbu kompletního automobilu sešlo. Místo toho se Apple údajně zaměřil na vývoj autonomních systémů, které by mohl následně automobilkám prodávat.

Původní skupina projektu Titan tak byla reorganizována, část lidí by měla nyní pracovat na autonomních systémech řízení, někteří byli přiděleni na jiná oddělení a někteří se rozhodli odejít nebo jim nebyla další smlouva nabídnuta.

A to by měl být případ i této ucelené skupinky techniků, kteří měli v Apple pracovat na vývoji podvozku, odpružení a brzd. Kromě toho však měli mít za sebou i práce pro automobilky v Detroitu, jak uvádí CarScoops. Po jejich znalostech a schopnostech sáhla celkem pochopitelně začínající společnost Zoox, jež se podobně jako původní projekt Apple, zaměřuje na vývoj kompletních autonomních vozidel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy