Poslechněte si, jak úžasně zní Bugatti na Nürburgringu. Ten zvuk vás dostane!

Bugatti testovalo Chiron na Nürburgringu | foto: youtube.com

Automobilka Bugatti se s modelem Chiron opět vrátila na Nürburgring. Ačkoliv není zcela jasné, co automobilka na voze testovala, jedno víme jistě. Jeho hluboký zvuk je tak dokonale fascinující, že by s ním automobilka mohla pořádat i koncerty.

Video, které se objevilo na YouTube kanále Automotive Mike, zachycuje tovární testovací jízdy Bugatti Chiron v tomto měsíci. Proč Bugatti Chiron testovalo, ačkoliv už první kus doručilo zájemci, není jasné. Nabízí se však rovnou dvě možnosti.

Tou první by byl test nových pneumatik, které Chiron zoufale potřebuje k dosažení vyšších rychlostních rekordů. Druhou možností, která se nabízí, je vývoj nové, ještě extrémnější, verze tohoto automobilu.

Tato možnost je však méně pravděpodobná, neboť i současná verze je limitovaná technologií pneumatik. Lehčí nebo výkonnější verze by tedy byla zbytečná. Alespoň prozatím.

Z videa je však alespoň vidět krásně fungující vůz, který elegantně projíždí zatáčkami za neskutečně hlubokého zvuku jeho motoru. Pro připomenutí, pod kapotou tohoto krasavce se ukrývá čtveřicí turbodmychadel přeplňovaný motor W16 o objemu 8 litrů, který je schopen vyvinout až 1500 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy