Kdo chce krást auta, musí umět řadit. Jinak skončí jako tento smolař z USA

Ilustrační foto | foto: Ford

Než se člověk pokusí ukrást náklaďák, měl by si být jist, že s ním dokáže i odjet. Několikatunové monstrum poskakující po dálnici totiž žádný policista nepřehlédne. To však nevzal v úvahu zloděj v USA, který se pokusil ukrást odstavený náklaďák. Překvapila ho však manuální převodovka

Celá situace začala v půl páté ráno, kdy policisté z Jefferson County Sheriff Office prohlíželi podezřelé vozidlo odstavené u silnice. Během toho je však jeden z místních obyvatel informoval o tom, že nedaleko někdo ukradl náklaďák.

Tím někým, jak se později ukázalo, byl 29-letý Randy Dewayne Vert, který však podle slov mluvčí kanceláře šerifa "nebyl příliš dobře seznámen s komplikovaností moderních manuálních převodovek v náklaďácích".

Kvůli tomu tak zloděj nebyl schopen po krádeži vyřadit první rychlostní stupeň, což odstartovalo jednu z nejpomalejších policejních honiček v dějinách tamního okresu. Po několika kilometrech, kdy řidič "prchal" rychlostí 40 - 49 km/h však převodovka vypověděla službu, vůz se zastavil a policie zloděje vytáhla z kabiny.

V USA se nejedná o první podobný případ, kdy zloděje zarazila manuální převodovka. Tamní obyvatelé jsou zvyklí spíše na komfort těch automatických. V tomto případě však může zlodějovu neschopnost částečně omluvit velký rozsah převodovek, které se do náklaďáku Kenworth T-300 montují. Podle webu Jalopnik mají ty nejobyčejnější manuální převodovky 6 stupňů, ovšem ty komplexnější jich mohou mít až deset.

Samotný nákladní vůz Kenworth T-300 je v USA velice oblíbený. Jeho podvozek může mít desítky nástaveb. Kromě přepravních společností tyto vozy využívají i odtahové služby, stavební společnosti nebo hasiči.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy