Chcete Tatru na ruku? Česká automobilka slaví významné výročí po svém

Speciální edice hodinek Prim Präsident k oslavě 120 let od výroby prvního vozu značky Tatra | foto: Tatra

V letošním roce slaví kopřivnická automobilka 120 let od výroby svého prvního automobilu se spalovacím motorem, který byl současně prvním automobilem ve střední Evropě. Kromě speciální edice náklaďáků si Tatra pro své zákazníky připravila ještě jednu dostupnější novinku.

První automobil vyrobený v Rakousko-Uhersku i celé střední Evropě se jmenoval NW Präsident, na silnice prvně vyjel roku 1897 a jeho výrobu měla na svědomí kopřivnická Tatrovka. K připomenutí tohoto význameného výročí připravila automobilka speciální edici 120 nákladních vozidel  Tatra Phoenix Präsident.

Protože si ale každý nemůže dovolit velký nákladní automobil, rozhodla se automobilka přihodit i něco menšího a dostupnějšího pro ostatní zájemce. - speciální edici hodinek Prim Präsident. Tatra si hodinky objednala u firmy Elton a jejich základem je model Klasik 40 Q.

Jednoduché a přesto exkluzivní hodinky jsou označeny historickým názvem Präsident na číselníku a laserovanými logy TATRA, Präsident a letopočtem 1897–2017 na dýnku hodinek. Jejich luxusní vzhled dotváří černý řemínek z hovězí kůže.

Tyto hodinky dostane darem každý, kdo si koupí jeden ze 120 limitovaných nákladních vozů, nebo si je může pořídit kdokoliv i samostatně. Jejich cena je stanovena na 12,900 Kč, což není na limitovanou edici zas tak moc. Bez pochyb se ale jedná o nejlevnější výrobek s logem Tatra Präsident, jaký můžete sehnat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy