Je to jako být zavřený s medvědem! Tak vidí Jeremy Clarkson Aston Martin Vulcan

Jeremy Clarkson se projel v Aston Martinu Vulcan během natáčení pořadu Grand Tour | foto: youtube.com

Automobilka Aston Martin je známá především výrobou elegantních a pohodlných vozů GT, které jsou skvělé při cestování, ovšem na pokud se s nimi budete chtít vydat na trať, bude to utrpění pro obě strany. To se ale změnilo spolu s příchodem modelu Vulcan

Aston Martin Vulcan je totiž velice exkluzivní závodní stroj, kterého se vyrobilo pouze 24 kusů. Jeden přitom vyšel majitele na neskutečných 1,8 milionu liber, v přepočtu asi 55,2 milionu korun. Pokud si myslíte, že za tyhle peníze byste ve voze i spali, máte smůlu. Vůz totiž nesmí na silnici a automobilka vám ho pouze přiveze na vámi vybraný okruh - spolu s týmem mechaniků a závodním instruktorem.

Pokud se ptáte, proč tedy Vulcan vůbec vznikl, odpověď je jednoduchá. Společnost Aston Martin se zkrátka chtěl dostat do vyšší a velice exkluzivní společnosti, kde se nachází například Ferrari FXX K nebo McLaren P1 GTR. Šlo zkrátka o pověst a prestiž. 

A co že si vlastně o tomhle speciálním Astonu myslí Jeremy Clarkson? Na to se můžete podívat v recenzi, která byla součástí pořadu Grand Tour, jež vlastní a vysílá společnost Amazon. 

Pro vaši informaci, pod karbonovou kapotou tohohle závodního monstra je ustájeno 820 koní, které produkuje sedmilitrový atmosferický dvanáctiválec a na kola jsou hnáni skrze šestistupňovou sekvenční převodovku, za kterou by se nemusel stydět lecjaký závodní speciál. Člověk se pak nemůže divit, že i zkušený řidič jako Clarkson o tomhle voze prohlašuje, že řídit ho není jako být napadený medvědem, ale jako být zavřený v jedné místnosti s medvědem, který myslí na to, jak vás napadne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy