Nový Crafter nabízí řadu chytrých řešení. Byli jsme se na ně podívat

Nový Volkswagen Crafter působí dynamickým dojmem | foto: INCORP images

Nový Volkswagen Crafter není jen obyčejná dodávka, jedná se o největší vůz z nabídky značky Volkswagen Užitkové vozy. Zároveň jde o vůz, který obdržel prestižní ocenění „International Van of the Year 2017“ (Mezinárodní dodávka roku 2017). Jak na nás působil naživo?

Prostor pro řidiče Crafteru je velice příjemný a útulný. Spíše než kabinu pracovní dodávky připomíná interiér osobní vůz. Jsou zde použity příjemné materiály, moderní a vybavený infoinment systém, posádka má k dispozici nespočet praktických úložných přihrádek, několik 12V zásuvek a jednu klasickou zásuvku na 230V. O řidičův komfort se navíc stará speciální odpružená sedačka ergoComfort.

Co se nákladového prostoru týče, zákazníci si mohou vybrat jednu z celkem 69 variant. Je možné přizpůsobit délku kabiny i její výšku. V nejmenším provedení nabídne Crafter objem zavazadlového prostoru 10 m3. Pokud vám to ale nestačí, můžete zvolit model s prodlouženou kabinou a vysokou střechou. Poté vám bude k dispozici neskutečných 18,4m3. O zajištění nákladu se postará 14 úchytných ok v podlaze. Na stěnách a v podlaze nákladového prostoru je navíc přichystán speciální systém pro montáž regálových systémů. 

Pod kapotou vždy naleznete jeden ze čtveřice naftových motorů 2.0TDI. Nejslabší nabídne výkon 75 kW (102 k), nejsilnější TDI BiTurbo vyprodukuje 130 kW (177 k). Výkon bude přenášen šestistupňovou manuální nebo osmistupňovou automatickou převodovkou. Podle zvolené motorizace a podmínek, kde budou svůj vůz provozovat, si mohou zákazníci zvolit pohon předních, zadních nebo všech kol (4Motion).

Volkswagen svému novému modelu opravdu věří. Nabízí na něj totiž záruku 2+2 roky s limitem 200.000 kilometrů. Za možnost detailní prohlídky děkujeme autosalonu TOP CENTRUM Car.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy