Honda Civic Type R pokořila VW Golf GTI Clubsport S a je nejrychlejší předokolka na Nurburgringu

Honda Civic Type R 2017 | foto: Honda

Během testování nového modelu Civic Type R na slavném okruhu Nurburgring se automobilce Honda podařilo ustanovit nový rekord pro předokolky.

Hondě se tento kousek povedl již 3.4. 2017, během závěrečné fáze testování nové generace modelu Civic Type R, který byl letos představen na autosalonu v Ženevě.

Nejrychlejší kolo zajeté předokolkou v Zeleném pekle tak nově měří  7 minut a 43.8 vteřin. To je o více než 5,5 vteřiny rychlejší, než dosavadní rekord držený Volkswagenem Golf GTI Clubsport S. Oproti předchozí generaci Civicu Type R si Honda polepšila o 6.8 vteřiny.

Za úspěchem nového Civicu stojí hned několik věcí. Tou nejdůležitější je nově vyladěný motor 2,0 VTEC Turbo, který velice ochotně podává výkon 320 koní a točivý moment 400 Nm. Tato síle je na kola přenášena pomocí manuální šestistupňové převodovky s krátkými převody. Hodnoty zrychlení z 0-100 km/h sice Honda nezveřejnila, dá se však předpokládat hodnota okolo 5 vteřin. 

Změn se dočkala i karoserie vozu. Ta je o 16 kilogramů lehčí, její tuhost byla zvýšena o 38%, zadní náprava je víceprvková a tvar karoserie byl přizpůsoben co nejlepším aerodynamickým vlastnostem. 

Nový Civic Type R se bude vyrábět v Anglii, konkrétně ve Swindonu. První kusy by se na evropský trh mohly dostat ještě během letošního léta.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy