Brouci okupovali Modřany. Dostavili se i obojživelníci KdF. Úchvatná podívaná krásných aut

16. ročníku Jarního VW Sprintu / Memoriálu Roberta Kudrny se zúčastnila řada "blouků" | foto: Pavel Fousek, AutoRoad.cz

V pražských Modřanech se v sobotu 22. dubna uskutečnil další ročník Jarního VW Sprintu a i přes nepřízeň počasí se bylo znovu na co dívat.

Modřany se probudily do pošmourného, chladného a poněkud deštivého rána. To ovšem nezabránilo hrdým majitelům vozů VW, vydat se do Freestyle Parku Modřany, který včera hostil již šestnáctý ročník Jarního VW sprintu – Memoriál Roberta Kudrny.

Majitelé krásných veteránů proudili na místo srazu již od časných ranních hodin a nezasvěcený pozorovatel mohl lehce nabýt dojmu, že se nejen vrátil v čase, ale změnil i svou geografickou polohu, neboť právě vozy VW Brouk patřily mezi nejrozšířenější automobily ve Spolkové republice Německo v minulém století.

Již z dálky byl slyšet onen nezaměnitelný zvuk vzduchem chlazeného motoru. A vzápětí se objevil krásně naleštěný brouk. A brouků bylo skutečně hodně, jeden za druhým, barevná záplava neodolatelných lidových vozítek.

Jejich počtu ovšem zdatně sekundoval také model VW Transporter, jenž byl zastoupen hned několika generacemi.

16. ročníku Jarního VW Sprintu / Memoriálu Roberta Kudrny se zúčastnil i obojživelník KdF 166 | foto: Pavel Fousek, AutoRoad.cz

A k vidění byly již tradičně kromě zajímavých vozidel VW i stroje automobily značky Porsche. O skutečné pozdvižení se však postaraly obojživelné vozy KdF 166, které později předvedly svoje schopnosti i ve vodě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy