Téměř nové Ferrari za cenu Fabie? Začnete po něm toužit

Fiat Abarth 124 Spider "převlečený" za Ferrari je na prodej | foto: ebay.com

Už dlouho toužíte po Ferrari, ale nemáte miliony na kontě? Nyní pro vás máme řešení, a je určitě stylovější než přestavba Peugeotu 406 Coupé! Ano, stále to není plnokrevné Ferrari, ale alespoň má původ v Itálii. Tedy svým designem a původním logem na kapotě.

Ital, co je vlastně Japonec si nyní hraje na Ferrari. Jak moc bizarní může celá situace ještě být? O moc víc už ne a jak jste asi poznali, řeč je o Fiatu 124 Spider alias Mazdě MX-5. Nejde ale o obyčejný Fiat, nýbrž Fiat, který se za svůj původ stydí. Všude na karosérii jsou totiž jeho loga zakrytá vzpínajícím se koníkem z Maranella. Rázem se tak díváte na asi nejdostupnější Ferrari na trhu, které zároveň není ani příliš zanedbané.

Tenhle 124 Spider má najeto jen necelých 12 tisíc kilometrů a aktuálně si ho můžete koupit na aukčním serveru eBay. Prodávající auto dokonce zařadil pod značku Ferrari a dodává, že jde o poctu italskému plnokrevníkovi. Možná i proto má Fiat koníka i v masce chladiče, kabina dostala plaketku Ferrari a palubní deska ozdobný nápis „Pininfarina.“ Zkrátka co nejblíže originálu.

V aukci zatím přihodilo třináct lidí a cena je aktuálně 11 400 dolarů (asi 286 tisíc korun). To není moc, do konce dražby ale stále zůstává téměř šest dnů. A to je dlouhá doba na to, aby se cifra vyšplhala někam k původní částce za novou 124 Spider. Deset procent vítězné sumy pošle aktuální majitel vozu na charitativní účely. Auto je mimochodem technicky zcela sériové a nachází se v texaském Austinu.

Jestli jde o zajímavou investici je otázkou, každopádně znáčky Ferrari půjdou lehce sundat a za relativně nízkou cenu lze mít v podstatě nový 124 Spider. A pak, auto se objevilo během posledních dní v mnoha automobilových online magazínech. Publicita je tedy zcela jistě zaručena.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy