Nemáte garáž? Zbystřete. Tahle novinka ochrání váš vůz

Lanmodo, stan pro váš vůz, si již brzy odbude premiéru na serveru Kickstarter | foto: youtube.com

Internet je plný originálních nápadů. Málokterý je však zároveň funkční a praktický. Start-up projekt Lanmodo však naplňuje všechna kritéria. Pojďme se podívat na první garáž, která se vám vejde do kufru.

Lanmodo je speciální druh stanu, který má za úkol ochránit váš vůz před nepřízní počasí, rozmary květeny i výtrusy zvířectva. Celá instalace zabere přibližně půl minuty. Ke střeše vozu se totiž zařízení připevňuje pomocí silné přísavky a zajišťuje odolnými popruhy. Pak už jen stačí použít dálkový ovladač a sledovat, jak se nad vaším vozem rozpíná plátěná střecha.

Konstrukce Lanmodo je vyrobena z velice pevného sklolaminátu, který by měl vydržet i silné zatížení. Ramena konstrukce jsou ošetřena speciálním povrchem, který zabrání poškrábání laku vašeho vozu. Látka použitá na střechu by měla být extrémně pevná a zejména voděodolná.

Podle výrobců by tento stan měl být schopen uchránit váš vůz před prachem, ptačími výtrusy, kroupami, deštěm a sněhem. V případě extrémních veder se vám postará o snesitelnější teplotu uvnitř vozu.

Pokud byste ale Lanmodo nechtěli používat na střeše vašeho vozu, je možné ho s použitím originálního příslušenství využít jako běžný plážový slunečník, nebo ho přestavět na malý rodinný stan. Vestavěný akumulátor sloužící primárně k pohonu ramen vám pak může posloužit jako zdroj energie například pro osvětlení či nabití telefonu.

Lanmodo se na serveru Kickstartet objeví již 17.4.2017 a jeho cena se odhaduje na 292 USD, teda cca 7 350 Kč.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy