Tohle je nová limuzína pro amerického prezidenta. Tvrdost vám dá jasně najevo

Prezidentská limuzína Cadillac | foto: wheelsage.org

Nově zvolený americký prezident Donald Trump potřebuje ke své funkci krom jiného i pořádnou ochranku. Její součástí je však i speciální vůz, ve kterém američtí prezidenti jezdí na své akce.

A právě již několik let tuto úlohu plní vozy značky Cadillac. Nově se navíc povedlo přistihnout obrněného obra, kterým je aktuálně vyvíjený Cadillac One. V podstatě se jedná o natažený Cadillac DTS, jenže tenhle maskovaný kousek nese interní označení Beast 2.0.

Vůz vypadá ještě víc hmotněji, než dosavadní prezidentská limuzína, kterou nahrazuje. Vůz musí odolat neskutečnému počtu typů útoků, takže prezidentský "tank" by měl odolat střele z klasické ruční zbraně, různým typům granátů a z míry by jej neměla o moc víc vyvést ani střela ze zbraně RPG.

Prezidentova nová limuzína bude stát okolo 1,5 milionu dolarů a pro vývoj vozu se používá speciální výzkumný prostor. Novinka bude uvedena do provozu v druhé polovině letošního roku a pod kapotou monstra se objeví 6,6litrový osmiválec Duramax s výkonem 445 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy