Nepoužívaný stadion se proměnil v obří parkoviště několika tisíců Volkswagenů

Nepoužívaný stadion jako obří parkoviště několika tisíců Volkswagenů. | foto: youtube.com

Kultovní stadion Silverdome v Pontiacu v USA byl místem velkých sportovních i kulturních událostí. Konaly se zde koncerty Led Zeppelin, Rolling Stones a Madonny a papež Jan Pavel II. tu vedl mši. Od roku 2006 je stadion uzavřen. Nyní se proměnil v obří parkoviště několika tisíců vozů značky VW.

Celá událost má samozřejmě přímou souvislost s aférou dieselgate. Německá automobilka, která umožnila zpětný odkup prodaných vozů, musela narychlo pronajmout prostory všude tam, kde to bylo jen trochu možné. Jedno z takových parkovišť vzniklo v Detroitu, na stadionu Silverdome, který je již několik let nevyužívaný z důvodu propadlé licence.

I když se takové jednání mohlo zdát zpočátku jako dobrý plán, Volkswagen (respektive pronajímatel), se díky tomu dostal do problémů. Podle místních úřadů je takové jednání nelegální a majitel by potřeboval na pronájem celé plochy jiné oprávnění, než které nyní vlastní. Správně by měl automobilce pronajmout každé parkovací místo zvlášť. Navíc dlouhodobé odstavení automobilů není ekologické. 

Volkswagen by tedy měl všechny své vozy přemístit jinam, nicméně již nyní je zřejmé, že jakákoliv manipulace s vozy, jejichž motory 2.0 TDi aktuálně nesplňují emisní limity, vzbudí pobouření. Naštěstí se automobilce VW podařilo domluvit s organizací EPA na způsoby úpravy automobilu tak, aby motory splňovali emisní limity.

Nezbývá tedy než doufat, že k úpravám a následnému prodeji dojde co nejdříve. Díky místním obyvatelům a dronům se můžeme podívat na detailní záběry z místa, které rozhodně nejsou obvyklé.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy