Toyota Hilux Tonka Concept – Austrálie si hraje

Toyota Hilux Tonka Concept není určena k výrobě, ale jako plně funkční koncept bude součástí oslav 80. narozenin automobilky | foto: Toyota

V roce 2016 se Toyota Hilux stala nejprodávanějším automobilem v Austrálii. A právě tento úspěch se japonská automobilka rozhodla oslavit poněkud netradiční formou.

Na první pohled zaujme černo-žluté zbarvení doplněné nápisem Tonka. Tak se totiž jmenuje populární výrobce autíček. Právě spojení hračky a modelu Toyota Hilux dalo vzniknout něčemu nevšednímu.

Srdcem tohoto výtvoru se stal čtyřválcový turbodiesel o objemu 2,8 litru. Za zmínku též stojí různá vylepšení, mezi která mimo jiné patří jízdní výška vyšší o 150 mm, 35“palcová kola, a zejména světelné panely založené na technologii LED.

Koncept však není určen k výrobě, ale stane se zajímavým zpestřením různých automobilových akcí po celé Austrálii. Není bez zajímavosti, že se nejedná o první spolupráci společností Toyota a Tonka.

Krásnou náhodou je fakt, že v letošním roce čeká oba výrobce jubileum. Tonka oslaví sedmdesáté narozeniny a Toyota osmdesáté.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy