BMW Group nasazuje pneumatiky Runflat

BMW | foto: BMW Group

Pneumatiky Runflat umožňují při úplné ztrátě tlaku vzduchu pokračovat v jízdě rychlostí maximálně 80 km/h bez výměny kola.

S uvedením samonosných pneumatik s možností nouzové jízdy po defektu převzala společnost BMW Group opětovně roli předjezdce v automobilovém průmyslu a zasloužila se o velký příspěvek ke zvýšení aktivní bezpečnosti.

Jeden z předních německých motoristických časopisů nyní potvrdil po rozsáhlých jízdních testech přednosti pneumatik Runflat používaných na vozech BMW. Ve srovnání se všemi ostatními systémy pneumatik nabízejí pneumatiky Runflat za normálních podmínek používání zvýšenou jízdní dynamiku s lepší adhezí a při defektu pneumatiky kratší brzdnou dráhu, a také vyšší komfort než ostatní pneumatiky pro nouzový dojezd.

Doplňková elastická vložka z teplotně velmi stabilní pryžové směsi v bočnicích pneumatik brání tomu, aby se prázdná pneumatika zahřála až ke vznícení. Proto umožňují samonosné pneumatiky bezproblémovou jízdu, i když v nich není žádný tlak, na vzdálenost cca 150 km i při plném zatížení vozu. Při nižším zatížení nebo v případě, že není pneumatika zcela bez tlaku, je možné ujet vzdálenost několikanásobně větší.

Díky speciálně tvarovanému ráfku EH2 se nemůže pneumatika Runflat z něho svléknout ani při náhlém poklesu tlaku. To s sebou přináší právě při rychlé jízdě a na klikatých vozovkách podstatně vyšší bezpečnost.

Pokud v některých případech nejsou krátkodobě k dispozici identické pneumatiky Runflat, může se v nouzi použít také tradiční náhradní pneumatika.

Díky absenci náhradního kola a zvedáku se ušetří u modelu řeady 7 až 27 kg hmotnosti a zavazadlový prostor má o 90 litrů větší objem.


Foto a zdroj: Tisková zpráva BMW Group

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy