Porsche svolává své modely. Jsou doslova plné problémů

Porsche 911 GTS má po faceliftu více výkonu i stylu. | foto: Porsche

Německá automobilka Porsche má velký problém. V Severní Americe totiž musí svolat hned několik svých modelů.

Konkrétně se jedná o problém, který ohrožuje bezpečnost posádky vozu. A které modely jsou postiženy? V první řadě jde o vůz 911 Cabriolet a Targa současného roku výroby. Dále o modely 718 Boxster a Boxster S. U všech přitom hrozí díky nesprávnému nainstalování čelního skla jeho uvolnění. Takový problém se jen tak nevidí, a zvláště u Porsche, co říkáte?

Jenže aby toho nebylo málo, problémy je nově zastižen také Macan S a Macan Turbo. Jedná se konkrétně o kusy z let 2015-2016 a do seznamu se zařadil i letošní Macan GTS. U všech zmíněných zlobí čidlo detekující cestujícího na místě spolujezdce. V případě havárie se tak jednoduše neaktivuje airbag a spolujezdec může utrpět velmi vážná zranění.

Mysleli jste si, že je to vše? Pak bohužel. Poslední zmínka se týká aktuálních modelů Boxster a Cayman. I u nich totiž hrozí stejná vada jako u Macanu. V případě nehody se nemusí vlivem špatného čidla airbagu bezpečnostní prvek aktivovat. Všem vytipovaným zákazníkům bude co nejdříve zaslaná výzva k dostavení se do servisu, přičemž oprava bude logicky zdarma.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy