Milujete rychlou jízdu? Ochutnejte asfalt mosteckého autodromu

Autodrom Most | foto: Autodrom Most

Mezi motoristy platí jednoduchá rovnice - každý správný chlap má rád auta a k autům neodmyslitelně patří rychlá jízda! Patříte také mezi nadšence? Souhlasíte s tím, že rychlost patří na okruh? A přemýšleli jste někdy nad tím, provětrat tam svůj vůz a okusit místní asfalt? Budete překvapeni, kolik takových možností mostecký autodrom nabízí

FREE AUTODROM AUTO – takto označené řádky kalendáře mosteckého autodromu by vám neměli uniknout. Hlavně v tomto období, kdy ještě zbývá pár týdnů do začátku motoristické sezóny, je příležitostí více než dostatek. Ve vypsaných termínech se lze zúčastnit volných jízd pro veřejnost s vlastními vozy (s teplejším počasím přijde i možnost vlastních motocyklů). I nezkušení jezdci si zde mohou vyzkoušet, jaké jsou limity jejich vozu a zažít pocity závodního jezdce. Vozy musí odpovídat podmínkám technické způsobilosti dle zákona č. 341/2002 Sb. (včetně platné technické kontroly). Výjimku tvoří vozy se sportovním průkazem.

Překračování rychlosti | foto: blog.autointhebox.com

Každý jezdec musí být za jízdy připoután a musí mít nasazenou bezpečnostní přilbu (kterou vám, v případě že ji nemáte, zapůjčí v kanceláři startovní věže). Vše se kontroluje při vjezdu na trať. Každý jezdec musí odevzdat vyplněné a podepsané prohlášení účastníka. Pokud nemá předchozí zkušenosti z jízdy na okruhu, je možné požádat o instruktáž jízdy na okruhu. Do 10. dubna je cena za přibližně 25 minutovou jízdu 700 Kč, od 10. dubna je to pak 1100 Kč.  Po zaplacení dostává účastník kupón, který odevzdá při vjezdu na závodní dráhu. Potencionální zájemce je potřeba upozornit na fakt, že na závodní dráze neplatí pojištění z odpovědnosti provozu vozidel („zákonné pojištění“). Stále je tedy potřeba dbát na vlastní bezpečnost a neohrožovat ostatní účastníky volných jízd.

V neposlední řadě je možné v rámci této akce navštívit The Most FUN Arenu, kde se nabízí možnost jízdy na motokárách, čtyřkolkách, buggynách apod. Stačí se jen podívat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy