Golfu R se rýsuje konkurence. Bude jím sesterský Leon R se šílenými parametry

Seat Leon Cupra 290 (2016) | foto: Roman Havlín

Španělský výrobce Seat se rozhodl, že obohatí nabídku Leona o další verzi. Základem bude současná Cupra, k jejímuž názvu přibude písmenko R.

Právě dodatkové písmenko R bude značit, že tohle bude víc než jen sportovní Leon. Podle nových zpráv se dočkáme o něco vyššího výkonu, který by měl překročit dosavadní hranici 300 koní. Otázkou je, kolik přesně hodlá Seat nabídnout, protože si nejsme jisti, zda by se převýšení parametrů ze strany Španělů líbilo Volkswagenu.

Přesto vše má kabina nabídnout pět míst k sezení a určitě čekejme výhradně pětidvířko. Ba co víc, má se jednat o speciální limitovanou sérii, takže se dá předpokládat, že to bude něco ve stylu Golfu GTI Clubsport S. Podle našich předpokladů se určitě dostane na drobné změny podvozku a v kabině by nebylo od věci, kdyby se objevily lepší dekory.

Ještě zajímavější je zpráva o tom, že Rkový Leon Cupra dorazí ještě letos. Předpokládá se, že jeho premiéra proběhne nejpozději na podzim. O to lepší zprávou je, že chvíli po něm dorazí i sportovní Ateca Cupra. Její příchod potvrdil sám Matthias Rabe, což je víceprezident zodpovědný za vývoj nových modelů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy