Seat Salsa je španělskou Audi A5. Má ale vůbec nějakou šanci na výrobu?

Seat Salsa je zajímavým konceptem | foto: X-Tomi design

Ačkoliv je Seat vlastně lehce levnější alternativou k sesterským vozidlům Volkswagenu, i tak má v nabídce hned několik hodně dobrých modelů. Posledním by se mohlo stát sportovní kupé Salsa.

Dost by tomu pomohlo časté sdílení podvozkových plaftorem, na kterých se dá vlastně postavit stejné a přitom naprosto odlišné auto. S nápadem proto přišel slavný designér X-Tomi Design a po vzoru nové Audi A5 vytvořil sesterské dvojče s logem Seatu na masce chladiče.

Když si vezmeme v potaz, že by se Seat Salsa vlastně prodával o mnoho levněji než Audi A5, nebyl by to potenciál vozu, který by zabránil jeho skutečné produkci. Audi by rázem ztratilo část zájemců, kteří hledají ostré sportovní luxusní kupé. Díky nižší ceně by ho navíc Seat uměl nabídnout mnohem širší škále zákazníků.

Pokud si náhodou přejete, aby se Seat Salsa vyráběl, pak můžete jen doufat. Vedení značky sice zatím nic takového neplánuje, jenže nikdy neříkej nikdy. Záleží hlavně na tom, jak moc by jej trh přijal a zda by se vůbec zaplatil vývoj vozu. I tak se ale můžeme již dnes dívat na první sportovní kupé s logem Seatu, jemuž to náramně sluší.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy