Tohle byste asi nechtěli. Škoda Octavia Junior aneb nízká cena v hlavní roli

Škoda Octavia III-generace po faceliftu v okrájené verzi Junior | foto: X-Tomi design

Příznivci škodovek si jistě pamatují dobu, kdy byla na trhu chudě vybavená Škoda Fabia Junior. V rámci co nejnižších nákladů tohle auto nemělo absolutně nic. Jak by to ale dopadlo, kdyby se edice Junior dočkala současná Octavie?

Pojďme si rovnou říci, že trojková Octavia Junior by vypadala vážně hrozně. Základem je zmodernizovaná verze a jak je vidno, nelakované plastové nárazníky a vnější kryty zpětných zrcátek jí opravdu moc nesednou. Vše zabíjí plechová kola a ony pro někoho děsivě ošklivé dvojité světlomety.

Nástupce první Fabie Junior ale určitě na trh nepřijde. Doba se celkem změnila a takové auto by si dnes jistě nikdo nekoupil. Už základní výbava totiž je celkem bohatá a ve verzi Junior by to byla celkem katastrofa. A co by se stalo, pokud by "ořezaný" plastový Junior přišel?

Viper je definitivně vyprodaný. Výrobce prozradil, kdy ho přestane vyrábět

Určitě byste nemohli čekat palubní infotainment Swing s dotykovou 6,5“ obrazovkou. Ve výbavě by nebyla víc jak dvojice airbagů a s automatickou klimatizací by nemohl počítat snad vůbec nikdo. Ani bysme se nedivili, kdyby se okna v trojkové Octavii stahovala kličkami. I to by nebylo ničím zvláštním.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy