Škoda Octavia Combi znovu oceněna

Octavia Combi | foto: Škoda Auto

Nová Škoda Octavia Combi získala Národní cenu za produktový design.

Prestižní ocenění převzal dnes v Betlémské kapli v Praze vedoucí technického vývoje společnosti Škoda Auto Harald Ludanek z rukou místopředsedy vlády ČR Martina Jahna a ředitele Design centra České republiky Karla Kobosila.

Národní designérskou soutěž „Vynikající výrobek roku“, jejíž součástí je i „Národní cena za produktový design“ vyhlašuje od roku 1991 z pověření ministerstva průmyslu a obchodu ČR Design centrum České republiky.

Nominované výrobky hodnotí mezinárodní odborná porota. Národní cenu za design obdržel v České republice v roce 1999 také vůz Škoda Octavia Combi 1. generace.

V hodnocení poroty se na adresu nové Octavie Combi mimo jiné objevilo: „Dominantními znaky nové generace karoserie vozu Octavia Combi jsou dlouhé měkké křivky. Jemně, ale zřetelně čitelné hrany odvážně procházející od předních sloupků až po nárazník podtrhují dynamický sportovní nádech přirozeně elegantního vzhledu. Promyšlenou koncepci a pečlivým vyřešením detailů je dosaženo vysoké užitné hodnoty a dojmu solidnosti.“ Porota, které předsedal známý český designér Václav Král ocenila také fakt, že nová Škoda Octavia je dílem vlastního vývojového centra společnosti Škoda Auto v Mladé Boleslavi.

Národní cena za design není prvním oceněním, které karosérie modelu Octavia získala. V listopadu loňského roku udělila v Miláně mezinárodní porota architektů, kritiků a umělců vozu Škoda Octavia titul „Nejkrásnější auto roku“. Škoda Octavia se zároveň stala autem roku v České republice, ve Finsku, Bulharsku, v Srbsku a Černé Hoře a na Ukrajině. V Německu získala ocenění „Zlatý volant“ a v Anglii „Rodinný vůz roku 2005“. Škoda Octavia vyhrála české národní kolo ankety „Auto 1“ a v celoevropském finále „Auto 1“ obsadila celkové druhé místo, když suverénně vyhrála kategorii techniků.


Tisková zpráva a foto: Skoda Auto

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy