Osmičkový Golf R nechá současné Rko v prachu! Známe jeho technické parametry

Volkswagen Golf R posílil, i díky tomu je tak rychlejší. | foto: Volkswagen

Do roku 2020 nás čeká příchod osmé generace Volkswagenu Golf. Společně s tím je spojena také vrcholná varianta R, která o sobě začíná prozrazovat první detaily.

Nastávající novinka dostane opět v základu pohon všech kol 4Motion a výkonný čtyřválcový přeplňovaný benzínový dvoulitr TSI. Ten najdeme taktéž u současné sedmičkové verze, kde poskytuje výkon 310 koní, zrychlení z nuly na stovku pod pět sekund a posádka si může užít maximálku až 250 km/h.

Stejně jako aktuální Golf R, tak i osmičková generace  bude k dispozici jak s převodovkou DSG, tak i s manuálem. Současně s tím dojde k vylepšení výbavy, takže se dočkáme například systému ovládání palubních funkcí za pomocí gest. S bitva výrobců v segmentu hothatchů bude o to drsnější, že nový Golf R by měl dostat ještě vyšší úroveň výkonu.

Opět čekejme maximálku na hranici 250 km / h a zrychlení z nuly na stovku se sníží ke čtyřem sekundám. Za vše přitom bude moci výkon okolo 400 koní, což je podle vedení VW maximum, co lze reálně a bez potíží vyždímat z 2,0litrového motoru TSI řady EA889. Postupem času se bude o novince s logem VW a R uvolňovat další várka informací, takže jsme sami zvědavi, jak to nakonec s novým eRkem dopadne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy