BMW 3 E90 – AC Schnitzer

3 E90 | foto: AC Schnitzer

Nová „trojka“ od BMW je bezpochyby jednou z nejočekávanějších novinek letošního automobilového trhu. AC Schnitzer v předstihu prezentuje několik úprav.

BMW 3 - ikona mezi těmi řidiči, kteří požitek z jízdy řadí na přední místo při hodnocení auta se těsně před uvedením do prodeje dočkala úpravy od jednoho z předních úpravců zaměřených právě na „bavory“.

Jelikož již základ vycházející z bran automobilky je dotažen v mnoha směrech k dokonalosti, není pro úpravy například podvozku příliš prostoru. Příležitost k úpravě našli u "schnitzera" v naftovém čtyřválci 2,0 d.

Výkonnostní kit zahrnuje speciální řídící jednotku motoru zvyšující jeho výkon na hranici velmi atraktivních 200 koní (147 kW). Vyvinout z turbodieselu litrový výkon sto koní je při zachování spolehlivosti vskutku výborný výsledek. Pro tento motor (pro výkonově standardní i upgradovanou verzi) byl vyvinut sportovní tlumič z nerezivějící oceli zlepšující zvukovou kulisu a chromová koncovka výfuku.

Ke zlepšení jízdní dynamiky přispívá řada upravených komponentů odpružení. Výsledkem je snížení světlé výšky o 25 – 30 mm, sportovnější chování v zatáčkách a téměř neznatelná změna jízdního komfortu.

Pro zájemce schnitzer připravil originální kola o rozměrech 17“ – 19“, maximálně 225/35 R 19 vpředu a 255/30 R 19 vzadu (případně 235/35 R 19 na všech kolech).
Vzhledové úpravy si vzaly za cíl ještě dále vylepšit aerodynamiku a v nabídce jsou dvě základní varianty „sports style“ a „chromeline design“. Některé doplňky lze však dle individuálních přání zákazníků kombinovat.


Foto: AC Schnitzer

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy