Renault se v Ženevě neztratil

Laguna | foto: Renault

Na 75. ženevském autosalonu představil francouzský výrobce přepracované modely Laguna a Vel Satis.

Design nového modelu Laguna a Vel Satis se výrazně vyvinul. Nová výbava, bezpečnostní systémy, motory a převodovky nabízí zvýšený komfort, potěšení z jízdy a kvalitu. K novým modelům Laguna a Vel Satis je k dispozici úplně nový navigační systém "Carminat Navigation and Communication". Velký prostor na stánku byl věnován firemním motoristickým sportovním aktivitám.

Přední partie Laguny doznaly největších změn. Laguna GT bude uvedena na trh s motorem 2,0 Turbo o výkonu 205 k. Laguna byl prvním vozem na světě, který získal hodnocení pět hvězdiček od Euro NCAP v roce 2001. Nový model je zase se zdůrazněním aktivní a pasivní bezpečnosti o krok napřed.

Vel Satis má nový design přední části, především světlomety a mřížka, nová zadní světla a nárazníky. Snaha o zvýraznění odvážných křivek. Nové modely zahrnují dvě hlavní vylepšení motorů: výkon dvoulitrové jednotky byl zvýšen na 170 k, zatímco motor dCi 2,2 litru přichází s filtrem sazí. Výbava byla v základním provedení obohacena. Zajímavý a prostorný Vel Satis je podobně jako Laguna ještě bezpečnější.

Řada Espace byla od začátku roku obohacena o model Dynamique, který se vyznačuje komfortní, tlumenou a sportovní atmosférou interiéru.

Omezená edice Mégane Renault Sport Trophy je mnohem sportovnější verzí modelu Mégane Renault Sport. Vyznačuje se podvozkem se specifickými prvky a nastavením. Tento sportovní podvozek bude k dispozici také jako volitelná výbava pro model Mégane Renault Sport. Srdcem je 3,5litrový 24ventilový motor 330 k V6.

Zmíněný multimediální systém „Carminat Navigation and Communication“ spojuje možnosti navigačního systému nové generace, rádio Cabasse Tronic 4 X 50 W a palubní měnič CD pro 6 disků s MP3 přehrávačem a hands-free ovládáním telefonu Bluetooth.

Renault vyzdvihuje svoji iniciativu v hledání bezpečného vozu. Nejnovější inovací, která vyplývá z této politiky, je opěrka hlavy, kterou je možné přizpůsobit pro používání malými cestujícími. Vyvinutá je pro děti ve věku 3 až 10 let a instalována je do modelů Scénic, Laguna a Espace.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy