Bývalý šéf BBC přiznává: "Vyhodit Clarksona byla obrovská chyba"

Trojce moderátorů Clarkson, Hammond a May | foto: Amazon

Situace nejznámějšího motoristického pořadu světa není v současných dnech zrovna dvakrát růžová. Po odvysílání 23. série s novým moderátorským týmem se na adresu tvůrců snesla obrovská vlna kritiky. Hlavní protagonista Chris Evans navíc oznámil svou rezignaci. BBC tak stojí opět před dalším problémem a vyvstává otázka: "Pomohlo si BBC vyhazovem Clarksona?" Na tuto i další otázky týkající se Top Gearu odpověděl bývalý šéf BBC Mark Thomson.

O Jeremym Clarksonovi se všeobecně vědělo, že pokud se dostane do stresu, nepatří rozhodně mezi nepřívětivější. To také vyvrcholilo známým incidentem, kdy Clarkson udeřil pěstí do obličeje jednoho z producentů poté, co mu po ukončení dlouhého natáčecího dne nenabídl žádné teplé jídlo. Po tomto incidentu okamžitě následoval Clarsksonův vyhazov. Vlastně se nebylo čemu divit. Jeremy a vlastně celý tým Top Gearu páchal jeden problém za druhým, které muselo vždy „vyžehlit“ vedení BBC a násilí na pracovišti byla zkrátka už poslední kapka.

Ovšem bývalý šéf BBC, Mark Thomson má docela odlišný názor. Podle něj samozřejmě není v pořádku, pokud někdo prakticky bez důvodu vybouchne a bije lidi, podle něj ale BBC neměla Clarksona ihned vyhazovat. To byla dle jeho názoru obrovská chyba. Dle jeho názoru Clarksonův talent daleko převyšuje jeho často nekontrolovatelnou povahu, a i když by to nebylo snadné, mělo si vedení BBC udržet Clarksona na své straně.

Po svém odchodu od BBC vyjednávalo slavné moderátorské trio s mnohými televizními stanicemi o svém novém angažmá. Nakonec uzavřeli smlouvu se společností Amazon, na jejíž internetové platformě Amazon Prime bude vysílán zcela nová show slavných moderátorů s názvem The Grand Tour.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy